Hilton verwent alle kunstliefhebbers

Inspiratie voor uw volgende reis met negen Hilton kunstcollecties over de hele wereld

Culturele ervaringen zijn een van de belangrijkste redenen om te reizen. Musea, erfgoedsites, monumenten en kunstdistricten zijn slechts enkele van de populairste toeristische bestemmingen in elke stad en trekken bezoekers uit de hele wereld. De hotelervaring wordt ook beschouwd als een van de meest gedenkwaardige aspecten van een reis, maar reizigers beginnen meer te verwachten van hun hotelverblijf. De oplossing? Hotels met eigen kunstcollecties van wereldklasse.

Hilton biedt verschillende culturele attracties in eigen beheer voor een onvergetelijk verblijf. Deze creatieve functies omvatten lokale muurschilderingen die de aandacht vestigen op attracties in de buurt, museumwaardige collecties die zijn ondergebracht in hotelsuites, eetgelegenheden die u naar een kunstenaarsatelier brengen of letterlijke kunstgalerieën op een steenworp afstand van de lobby van het hotel.

Of u nu toekomstige uitstapjes plant, uw lijst met reisartikelen uitbreidt of gewoon op zoek bent naar iets om dit weekend in uw eigen buurt te doen, nastaande hotels zijn alleen al voor hun kunst een bezoekje waard.

Rome Cavalieri, een Waldorf Astoria Hotel : Rome staat bekend als de Eeuwige Stad vanwege zijn lange levensduur en duurzame cultuur en pracht en praal en is een speeltuin voor kunstliefhebbers. Het is geen verrassing dat een stad die wemelt van de eigen collecties van onbetaalbare kunstwerken van enkele van de beroemdste kunstenaars uit de geschiedenis, het decor is van ‘s werelds meest productieve hotelkunstcollectie. Rome Cavalieri, een Waldorf Astoria Hotel is de thuisbasis van een van de grootste particuliere kunstcollecties ter wereld met meer dan 1000 schatten, variërend van 16e-eeuwse meesters tot hedendaagse kunst. De collectie omvat de balletkostuums van Rudolf Nureyev en het glas van Émile Gallé, naast beroemde schilderijen, wandtapijten, beelden en antieke meubels en kostuums die het interieur van het hotel sieren. De 25 luxueuze suites van het hotel zijn ook ingericht met ongelooflijke kunstwerken, waaronder originele Karl Lagerfeld-banken, zeldzaam antiek uit de 18e eeuw en Andy Warhol-schilderijen. Als Rome een speeltuin voor kunstliefhebbers is, dan is Rome Cavalieri, een Waldorf Astoria Hotel hun paradijs.

Conrad Indianapolis : Deels hotel, deels kunstgalerie, Conrad Indianapolis biedt vier unieke suites met de titel Collections Suites; elke kamer is geïnspireerd op de Pop, Modern, Surrealistisch en Hedendaagse kunststromingen. In het hart van elk van de vier uniek verschillende suites staat een werk dat de geest van een artistieke stroming weergeeft. Stukken van Salvador Dalí, Pablo Picasso, William John Kennedy en meer sieren de muren van de suite; en zelfs de boeken op de planken hebben betrekking op de stijl van elke kamer. Voor een meer exquise kunstervaring is The Gallery Suite een iconische celebrity hangplek en kunstliefhebbersparadijs. Heb je je kunst nog steeds niet laten repareren? Conrad Indianapolis en Long-Sharp Gallery partner om “Art Stays Here” te presenteren – een volledig geïntegreerd, uitzonderlijk gecureerd kunstonderwijs en tentoonstellingsprogramma. De dubbele hoogtepunten van het programma zijn de vijf roterende exposities en de “Art Ambassadors,” Teamleden die getraind zijn op de kunstwerken en kunstenaars die in het hotel tentoongesteld worden. Op de tweede verdieping van het hotel is “Regional Masters”, een semi-permanente tentoonstelling met kunstenaars met een unieke band met de stad Indianapolis.

HALL Arts Hotel Dallas, Curio Collection by Hilton : HALL Arts Hotel, Curio Collection by Hilton is het eerste hotel in het Dallas Arts District, het grootste aaneengesloten kunstendistrict van de Verenigde Staten. In het DNA van het pand zijn de impactvolle, tot nadenken stemmende kunstwerken van opkomende talenten verweven, waaronder speciaal in opdracht gemaakte stukken voor de gemeenschappelijke ruimtes, suites en vergader- en evenementenruimtes van het hotel. Ellie’s, het restaurant van het hotel, is een galerie op zich, met zeven kunstwerken in opdracht in de eet- en loungeruimtes. Het hotel beschikt over 183 kamers, waaronder 19 op Arts District geïnspireerde suites. De kamers en gangen zijn voorzien van lokale foto’s die levendige scènes laten zien van het Dallas Arts District als onderdeel van de HALL Group en Dallas Arts District’s “Through the Lens” fotowedstrijd. Het YouTube-kanaal van het hotel biedt interviews achter de schermen met kunstenaars en virtuele rondleidingen.

Hilton Columbus Downtown : Dit hotel heeft een collectie met een waarde van meer dan 1 miljoen dollar en beschikt over originele werken van meer dan 100 kunstenaars uit Ohio, met een totaal van iets minder dan 250 kunstwerken in het Short North hotel. Naast de galerie, accentueren artistieke aanrakingen de vergaderzalen, de gemeenschappelijke ruimtes en de plafonds van de logeerkamers – waardoor kunst het eerste is wat gasten zien als ze ‘s ochtends hun ogen openen. De nieuwe buitenkunstinstallatie van het hotel weerspiegelt het licht en de warmte van de Hiltonse gastvrijheid, met een verzameling werken die de gasten, de teamleden en de lokale gemeenschap moeten inspireren en eraan moeten herinneren dat er een mooiere toekomst in het verschiet ligt. De ramen van het hotel met uitzicht op High Street zijn geschilderd door zes lokale kunstenaars om een verscheidenheid aan stijlen, achtergronden en culturen weer te geven.

Conrad Centennial Singapore : Met een indrukwekkende en gevarieerde collectie van meer dan 3400 kunstwerken is Conrad Centennial Singapore een toevluchtsoord waar kunst overal en altijd aanwezig is. De vele kunstwerken die in de openbare ruimten van het hotel, in de restaurants en in de gastenkamers worden tentoongesteld, zijn verenigd door een onderliggend Aziatisch thema. Zelfs de werken van internationale kunstenaars bevatten symbolen, iconen of motieven die de oosterse cultuur weerspiegelen. Het hotel dient als platform voor zowel gerenommeerde kunstenaars als jonge en beginnende kunststudenten, en bevestigt de waardering van het hotel voor de schone kunsten en zijn inzet voor de ontwikkeling van de lokale beeldende kunstscene.

DoubleTree by Hilton Dubai M Square Hotel & Residences : Net op tijd voor de 49e Nationale Dag van de VAE opende DoubleTree by Hilton Dubai M Square Hotel & Residences zijn deuren. Het stijlvolle “industrieel-chique” hotel heeft verschillende hedendaagse designelementen, waaronder het artistieke middelpunt van het hotel – een uniek portret van wijlen Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan. Het meer dan 15 meter lange kunstwerk verwelkomt de gasten bij het binnenkomen van de hotellobby. Acht kunstenaars hadden meer dan drie weken nodig om het portret, bestaande uit meer dan 29.000 reflecterende schijven, te realiseren.

Umbral, Curio Collection by Hilton : Onderdeel van het ambitieuze programma voor de restauratie van historische gebouwen in Mexico, is Umbral, Curio Collection by Hilton een restauratieproject van een in 1924 gebouwd erfgoedgebouw. Met een hedendaags ontwerp van de beroemde lokale architect Javier Sanchez, heeft Umbral strakke, minimalistische meubels in neutrale witte, beige en bruine tinten, maar ook natuurlijke materialen zoals lichte en donkere houtkenmerken. Als het enige hotel in de stad met een eigen galerie beschikt Umbral over meer dan 100 kunstwerken van gerespecteerde jonge lokale kunstenaars zoals Jorge Montiel, Andrea Bores en Tomas Diaz.

Hilton São Paulo Morumbi – Canvas Bar & Restaurant : De Canvas Bar van Hilton São Paulo Morumbi is speciaal voor kunstliefhebbers ontworpen door de Argentijnse architect Daniel Piana. De hele omgeving is een replica van een kunstatelier met hints van beton, blootgesteld ijzer in het hele gebouw en hoge plafonds. Tijdens het diner kan men genieten van de permanente kunsttentoonstellingen die op de muren van het restaurant worden tentoongesteld en van de seizoenstentoonstellingen. Op 28 panelen in het restaurant zijn werken van gerenommeerde kunstenaars als Romero Britto, Aldemir Martins en Antônio Peticov te zien.

Hilton Sydney – Marble Bar : Hilton Sydney’s 128-jaar-oude ondergrondse bar en live muziek locatie, Marble Bar, is versierd met 14 Edwardiaanse schilderijen van de Australische kunstenaar Julian Ashton – getaxeerd op een geschatte $ 1,6 miljoen. Compleet met sierlijke marmeren bogen, glas in lood, een koepelvormig dak en een gebeeldhouwde mahoniehouten bar, kan de hele ruimte worden beschouwd als een kunstwerk. De bar werd ontmanteld toen het hotel werd gesloopt in de late jaren 1960 en later opnieuw gemonteerd in Hilton Sydney dat op dezelfde plaats werd gebouwd.