Hilton zet Duitse expansie voort: verbouwing Invesco Heidelberg

Hilton Heidelberg opent volgend jaar zijn deuren en wordt daarmee Hilton’s nieuwste luxehotel in Duitsland. Vooruitlopend op de International Hotel Investment Conference (IHIF) van dit jaar heeft Hilton een franchiseovereenkomst getekend voor de opening van Hilton Heidelberg, een luxehotel met 244 kamers in het stadscentrum van Heidelberg. Het hotel zal een grondige renovatie ondergaan voordat het in de zomer van 2022 zijn gasten kan verwelkomen. Het hotel is eigendom van Invesco Real Estate, de wereldwijde vastgoedbeleggingsbeheerder die het pand in 2017 verwierf.

Patrick Fitzgibbon, senior vice president, ontwikkeling, EMEA, Hilton: “Hilton Heidelberg is een spannende toevoeging aan ons groeiende portfolio in Duitsland en bouwt voort op het aanzienlijke momentum in de conversievraag naar onze merken. Steeds meer eigenaars kiezen ervoor zich aan te sluiten bij onze upscale- en collectiemerken, een bewijs van de kracht van Hilton’s commerciële systemen en internationale merkbekendheid.”

Heidelberg is een bloeiende universiteitsstad, met een rijke geschiedenis en beroemd om zijn kenmerkende gotische architectuur. Talrijke grote bedrijven hebben hun hoofdkwartier in de stad en Heidelberg heeft een reputatie als een van Europa’s belangrijkste wetenschappelijke centra en is de thuisbasis van het Europees Laboratorium voor Moleculaire Biologie.

De gasten van het hotel bevinden zich op korte loopafstand van de barokke oude binnenstad van Heidelberg en het historische kasteel van Heidelberg. De Universiteit van Heidelberg, gesticht in de 14de eeuw en de oudste universiteit van Duitsland, ligt op drie kilometer afstand. Na de renovatie zal het hotel 244 stijlvolle kamers en suites bieden, evenals een restaurant, bar en executive lounge. De gasten zullen ook gebruik kunnen maken van de fitnessruimte van het hotel. Vergaderingen en evenementen zullen worden gehouden in de zeven conferentiezalen van het hotel, die meer dan 550 m² moderne vergaderruimte zullen bieden.

Hilton’s ontluikende Europese portfolio zal dit jaar ongeveer 40 nieuwe hotels verwelkomen, waaronder nieuwe hotels in Düsseldorf, Stuttgart en Konstanz. Hilton opende onlangs zijn eerste DoubleTree by Hilton hotel in Duitsland in Frankfurt, en is van plan om Wasserturm Hotel Cologne, onder Curio Collection by Hilton, later dit jaar te openen.