Hilton zet groei in Italië voort

eerste Tapestry Collection by Hilton hotel in Venetië

 

Hilton kondigt de ondertekening aan van een franchiseovereenkomst met Hotel Ambasciatori Srl voor de opening van Ambasciatori Venice Mestre, Tapestry Collection by Hilton in de wijk Mestre van Venetië. Het hotel met 83 kamers sluit zich aan bij drie hotels in Venetië, onder de merknamen Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton en Hilton Garden Inn, en wordt het eerste Tapestry Collection by Hilton-hotel in Noord-Italië wanneer het volgend jaar opengaat.

Na een volledige renovatie, waarbij gebruik werd gemaakt van de plaatselijke geschiedenis van het hotel en de nabijheid van de lagune in Mestre, zullen de gasten kunnen genieten van luxueuze gastenkamers, een restaurant, bar en fitnessfaciliteiten. Het hotel is van oudsher een geliefd hotel bij Italiaanse film- en tv-sterren. De renovatie van het hotel is erop gericht de glamour van weleer te herstellen met een fris, comfortabel ontwerp en een aards kleurenpalet met roesttinten, gewassen blauw, donker geel en bruin.

Het hotel is gunstig gelegen op 800 meter van Venezia Mestre, een van de drukste treinstations van Italië met 31 miljoen passagiers per jaar. Ambasciatori Venice Mestre, Tapestry Collection by Hilton biedt gasten de mogelijkheid om twee kanten van Venetië te verkennen, gasten kunnen met gondels door de kanalen varen en de belangrijkste bezienswaardigheden bekijken, zoals de wereldberoemde San Marco-basiliek en de Brug der Zuchten.  Op het vasteland in Mestre kunnen gasten een aantal lokale attracties van Venetië verkennen, zoals de Piazza Ferretto, Museo M9 Mestre en het historische Fort Marghera.

Mestre, het dichtstbevolkte gebied van Venetië, is in de afgelopen decennia het onderwerp geweest van een sterke ontwikkelingsdrang gericht op het vergroten van het profiel van het gebied. Veel kunstenaars en schilders hebben nieuwe ateliers in Mestre gevestigd, openbare ruimten zoals de Poerio-straat zijn ingrijpend gerenoveerd en er zijn al plannen om van de haven van Marghera de belangrijkste toeristische haven van Venetië te maken. Ambasciatori Venice Mestre, Tapestry Collection by Hilton zal ook vergader- en evenementenruimte aanbieden, verdeeld over drie vergaderzalen.

Het Tapestry Collection by Hilton portfolio breidt zich verder uit in Europa en telt nu meer dan 70 hotels over de hele wereld die in de verkoop of in ontwikkeling zijn. Het eerste Italiaanse hotel van het merk wordt naar verwachting dit jaar geopend met de komst van Cosmopolita Hotel Rome, Tapestry Collection by Hilton. Elk Tapestry Collection by Hilton hotel staat bekend om zijn levendige en unieke stijlen en moedigt gasten aan om zich onder te dompelen in de lokale omgeving, authentieke verbindingen te creëren met bestemmingen en tegelijkertijd een luxe en comfortabele hotelervaring te bieden.