Hind Rabii: nieuwigheden 2021

HIND RABII, een hoogwaardige lichtstudio, introduceert drie nieuwe modellen. De gelijknamige Belgische ontwerpster stelt nieuwigheden voor die trouw blijven aan de unieke grafische stijl van het universum. De pure, elegante lijnen onthullen lampen die meer zijn dan functionele stukken maar volwaardige creaties die bijdragen aan een stijlvol interieur. De gebruikte materialen worden met veel finesse, oog voor detail en kwalitatieve processen verwerkt. Keramiek, geblazen Murano glas, koper en metaal vormen een harmonieuze smeltkroes.

INFINITY staat op een elegante metalen driepoot. Dit stukje Belgische vakmanschap geeft uiting aan een nieuwe manier om lampen te benaderen. De schub uit glasvezel en de subtiele rondingen stralen een zachte en sierlijke gloed uit. Het licht van INFINITY kan gedimd en aangepast worden aan de noden van het moment. De voorgestelde afwerkingen zijn wit of zwart mat voor de kader van de lamp en goud of geborsteld zwart chroom voor de structuur. Nieuw decoratief element in een salon zonder de primaire functie te vergeten: de verspreiding van een hartelijk en verwelkomend licht.

De lamp OASI is een directe verwijzing naar de Marokkaanse roots van de ontwerpster en geeft perfect uitdrukking aan het universum waarbij Scandinavische lijnen flirten met warme zuiderse kleuren. OASI valt op door de basis in roestvrij staal en de poederige afwerking met de aarde als directe inspiratiebron – net zoals de Ourika-vallei in het Atlasgebergte waar die specifieke rode aardekleur te vinden is. Het mondgeblazen Murano glas bestaat in verschillende versies: perzik, gerookt of Sfumato. OASI is beschikbaar in verschillende formaten waardoor de creatie mooi past in elegante composities, zowel binnen als buiten.

HIND RABII doet graag beroep op het talent van designers om nieuwe lijnen te ontwerpen. De hanglamp HALF & HALF werd ontworpen door Alain Gilles en spreekt tot de verbeelding dankzij de fusie van twee erg contrasterende delen. De keramieken bovenkant van de lamp werd geïnspireerd op de architecturale stroming van het brutalisme waarbij abrupte rondingen en insnijdingen op de voorgrond treden. Het onderste deel compenseert met veel subtiliteit dankzij het gebruik van geblazen matglas. HALF & HALF creëert een subtiele en intieme sfeer. Het keramiek kan gekozen worden in verschillende kleuren: groen, kaviaar, Toscaanse kleur of crèmekleur.

HIND RABII laat al meer dan 20 jaar haar knowhow schijnen in de wereld van de verlichting. De stijl van HIND RABII is een eerbetoon aan haar Marokkaanse roots die ze perfect integreert in de pure lijnen van het Scandinavische design. Vuur en ijs treden in dialoog en er ontstaat een elegant, zacht en rustgevend licht. HIND RABII studeerde industriële technieken en ontwikkelde een passie voor mode en artistieke creaties. Zij heeft de gave om elegante motieven toe te voegen aan de juiste materialen. Iedere lamp wordt dan ook ontworpen als een volwaardig decoratie-element met uitzonderlijke technische kwaliteiten.

De filosofie van HIND RABII stoelt op drie pijlers: de keuze van nobele materialen, de vaardigheden van de vakman die het materiaal bewerkt het arendsoog van de ontwerper die de schakel vormt tussen de gebruikte materialen en een unieke decoratieve creatie. Dankzij de goed uitgekiende distributie- en verkoopstrategie heeft het bedrijf ondertussen een naam opgebouwd in een sector met veel concurrentie. De collecties zijn te vinden in de betere verlichtingswinkels en interieurzaken in de hele wereld. HIND RABII werd ook reeds bekroond met meerdere internationale prijzen. www.hindrabii.eu