Hoe herstel je haar en huid na het zonnebaden?

De warmte van de zon en haar stralen kunnen een prachtige gouden gloed in ons haar toveren, maar daarachter gaan soms ook beschadigingen schuil, net als een uitgedroogde huid. Aan het einde van de zomer hebben ze dan ook speciale zorg nodig.

Voor het haar:

Om het haar weer een mooie textuur te verlenen, geef je het voor elke wasbeurt eerst een oliebad met Huile de Leonor Greyl. Deze ongelooflijk herstellende en heerlijk beschermende olie is samengesteld uit natuurlijke oliën die rijk zijn aan vitamine E. Zij voedt het haar in de diepte en vormt een beschermende en heilzame barrière tegen aanvallen van buitenaf. Wat we er geweldig aan vinden, is dat deze olie steevast een vakantiegevoel oproept, ook al is die alweer lang voorbij. Dat is de magie van het exotische en sensuele bloemenparfum.

Toepassing: verdeel één à twee doppen over de droge lengten en punten. Ontwar het haar vervolgens met een borstel van varkenshaar om de verzorging diep te doen indringen.

Bij sterk beschadigd haar breng je nadien een masker aan op de lengten en punten om het diep te hydrateren en zijn soepelheid te herstellen. Kies het masker dat het beste bij je behoeften aansluit uit de lijn Masques Nourrissants, met name Masque Quintessence. Laat het masker maximaal tien tot twintig minuten inwerken. Maak het haar dan grondig nat en was het met een shampoo afgestemd op de conditie van je hoofdhuid.

Vergeet tot slot niet om je punten elke ochtend te voeden door er met de vingers een druppeltje serum in te wrijven: Sérum de Soie Sublimateur voor fijn haar en Éclat Naturel voor eerder dik haar.

Voor het lichaam:

Leonor droomde van een olie om na het douchen zowel op het gelaat als op het lichaam aan te brengen. Ze moest de huid niet alleen voeden, kalmeren en mooier maken, maar er vooral ook voor zorgen dat haar goudbruine kleurtje langer behouden zou blijven na het zonnebaden. Ze moest bovendien heerlijk zinnelijk geuren.

Jean-Marie Greyl ontwikkelde speciaal voor haar Huile de Magnolia. De formule is rijk aan carotenoïden en provitamine A, vergezeld van een hypnotiserende geur van witte bloemen.

Toepassing: Huile de Magnolia kun je altijd en overal gebruiken om de droge huid te voeden na bad of douche, om een gebruinde teint wat langer vast te houden, maar ook om de geïrriteerde huid na het ontharen te kalmeren of om make-up voorzichtig te verwijderen … Een paar druppels volstaan om de huid soepel en satijnzacht te maken en ze subtiel te parfumeren.

Zo worden die zonnige highlights in je haar nog mooier, en hou je die bruine gloed net wat langer vast in het najaar.