Hoeveel kost kunstgras?

Een kunstgrasveld kan gezien worden als een duurzame aankoop die veel gebruiksvriendelijkheid met zich meeneemt. Maar met welke prijzen moet er rekening gehouden worden? Hoewel de aanschaf hoger zal liggen dan bij een gewone grasmat, moet men er ook wel rekening mee houden dat andere kosten juist niet aan de orde zijn!

Gemiddelde prijzen

De gemiddelde kunstgras prijzen zullen liggen tussen 3,95 per m2 tot 29,95 per m2. Dit zijn de prijzen voor de gewone consument. Voor sportvelden zijn de prijzen meestal opvraagbaar bij de handelaar. Het grote verschil is te wijten aan het zeer uitgebreide aanbod van kunstgras. Verschillen in kwaliteit en toepassingen maken het ene kunstgrasveld tot een totaal andere dan de andere. Het is dan ook van belang om te weten welke eisen er gesteld worden aan het tapijt. Dient het alleen ter versiering van de tuin en zal het weinig betreden worden of wordt er juist volop op gespeeld? Uiteraard zal laatstgenoemde dus een hogere kwaliteit moeten hebben om deze druk te kunnen weerstaan. Grofweg is het gras in eerste instantie in te delen in siergras, speelgras en sportgras. Maar ook de aanblik van het gras vraagt om een keuze. Gaat het alleen om speelplezier, dan zal het gras minder echt hoeven lijken. Naast de kosten voor het kunstgrastapijt kunnen er ook kosten bijkomen voor het aanleggen. Leg je het zelf aan of wordt het gedaan, bijvoorbeeld. Natuurlijk is zelf doen goedkoper.

Besparingen

Zoals gezegd moet er echter niet vergeten worden dat er ook geld wordt uitgespaard als er voor kunst gekozen wordt. Een kunstgras mat kopen betekent immers dat er geen maaimachine aangeschaft hoeft te worden. Maar ook is er verder weinig nodig aan tuinmateriaal. Hooguit een harde bezem om af en toe even te borstelen en zo de vezels goed omhoog te houden. Een sproei installatie is overbodig en ook dat is een hele uitgave minder.