Holiday Inn Express: merkmonumentum in Europa

IHG® Hotels & Resorts, een van ‘s werelds grootste hotelondernemingen, boekt verdere vooruitgang in haar 2021 groeistrategie voor Holiday Inn Express® in Europa. Het vertrouwde, essentiële merk biedt een grote verscheidenheid aan conversie- en nieuwbouwmogelijkheden en spreekt gasten aan in zowel de zakenreis- als de vrijetijdsmarkt. Het merk blijft wereldwijd snel groeien, met 277 Holiday Inn Express hotels in Europa en meer dan 60 hotels die hun deuren zullen openen in de komende 3-5 jaar. IHG Hotels & Resorts toont eveneens de waarde van Holiday Inn Express voor eigenaars als een veerkrachtig essentieel merk met aantrekkingskracht op het gebied van vrije tijd en conversie op de voorgrond.

Ondanks de recente uitdagingen waarmee de sector te kampen heeft, tekende IHG Hotels & Resorts 11 nieuwe Holiday Inn Express hotels in Europa in 2020, wat een aanvulling is op de 17 Europese openingen voor dezelfde periode. In 2021 zal het merk zich vooral richten op het aantrekken en openen van nieuwe accommodaties, met Holiday Inn Express Ajaccio France en Holiday Inn Express – Brussels Grand Palace, die later deze zomer zullen openen. Dit momentum onderstreept het vertrouwen dat eigenaars en partners hebben in IHG Hotels & Resorts en de kracht en standing van het Holiday Inn Express merk. De voorbije jaren heeft het Holiday Inn Express merk zijn Next Generation gastenkamer en openbare ruimte design concepten uitgerold in bestaande en nieuwe hotels, wat resulteerde in sterke rendementen voor eigenaars en tevredenheidsscores voor gasten.

De veerkracht van het Holiday Inn Express merk en het operationele model werd verder onderstreept tijdens de Covid pandemie toen – zelfs op het hoogtepunt van door de overheid opgelegde sluitingen van hotels in heel Europa – meer dan 80% van de hotels van het merk open mochten blijven voor essentiële reizen.

Willemijn Geels, Vice President, Development, Europe, IHG Hotels & Resorts zegt hierover: “Bij IHG Hotels & Resorts zijn we trots op de voortdurende groei van onze merken, en ik ben dan ook verheugd dat Holiday Inn Express nieuwe Europese vrijetijdsbestemmingen betreedt, wat voor ons dit jaar een belangrijk aandachtspunt is. Van luchthaven- en snelweglocaties tot stadscentra, kustlocaties en de mogelijkheid om te converteren naast nieuwbouwmogelijkheden, levert het merk een consistent en betrouwbaar gastenaanbod dat veerkrachtig is gebleken in heel Covid-19. We kijken er echt naar uit om deze hotels tot leven te zien komen, en verwelkomen er nog meer in de toekomst.”

Enkele van de meest recente Holiday Inn Express openingen die de nieuwe concepten Europa tonen zijn:

Holiday Inn Express Nice – Grand Arenas, Frankrijk: Gelegen recht tegenover de internationale luchthaven van Nice, ligt Holiday Inn Express Nice – Grand Arenas binnen het moderne en evoluerende zakendistrict dat ook retailwinkels, kantoorruimte en een nieuw congrescentrum omvat dat momenteel in aanbouw is. Het nieuw gebouwde hotel met 131 kamers opende zijn deuren in februari en vormt de toegangspoort tot een steeds populairdere bestemming voor zakenreizigers, waarbij Holiday Inn Express het perfecte merk is om een eenvoudige, slimme verblijfplaats te bieden.

Holiday Inn Express Bodmin – Victoria Junction, UK: Als eerste IHG-merkhotel in de overwegend vrijetijdsbestemming Cornwall, ligt Holiday Inn Express Bodmin – Victoria Junction in het centrum van Cornwall, waardoor het de perfecte uitvalsbasis is om de gouden stranden van Newquay tot de vissershavens en restaurants van Padstow te verkennen. Het 70-kamers tellende hotel is het middelpunt tussen Exeter en Penzance. Het maakt deel uit van een nieuw ontwikkeld servicestation en grenst aan een waaier van restaurants, winkels en andere faciliteiten die perfect zijn voor een verblijf met het gezin.

Enkele van de meest recente Holiday Inn Express contracten in Europa zijn:

Holiday Inn Express & Suites Basel – Allschwil, Zwitserland: Gelegen in de derde grootste stad van Zwitserland, zal Holiday Inn Express & Suites Basel – Allschwil het eerste Holiday Inn Express eigendom zijn met het uitgebreide &Suites aanbod van het merk dat op de markt komt. Het nieuw gebouwde mixed-use project zal 6 verdiepingen met 220 kamers bieden, waaronder 85 suites, een openbare ruimte met een vrijstaande keuken, een terras dat uitgeeft op een prachtige binnenplaats en ruime vergaderruimte. Het nieuwe &Suites kameraanbod beantwoordt aan de behoeften van gasten die langer blijven en families, en biedt een uitgebreide leefruimte, een kitchenette en een speciale eethoek.

Holiday Inn Express Ankara Airport, Turkije: Het hotel met 122 kamers ligt langs de Ozal Boulevard, de hoofdweg naar de internationale luchthaven van Ankara. In de Turkse hoofdstad, het centrale knooppunt voor het land, is Holiday Inn Express Ankara Airport de perfecte uitvalsbasis voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Holiday Inn Express Rome – Luchthaven, Italië: Dit hotel brengt een nieuw aanbod voor lokale gasten en bezoekers. Het 224 kamers tellende hotel biedt een gemakkelijke toegang tot Fiumicino Rome International Airport, gelegen in het winkel- en zakencentrum Parco Leonardo, dat de lokale bevolking en gasten in slechts 25 minuten verbindt met het hart van de binnenstad. Verschillende winkels, restaurants en bars bevinden zich in de buurt van het hotel, waardoor gasten die van en naar Italië reizen een zeer comfortabele ervaring hebben.

Holiday Inn Express Liverpool – Duke Street, Verenigd Koninkrijk: een dual-branded accommodatie met IHG’s Hotel Indigo merk, in het hart van de stad met gemakkelijke toegang tot het hoofdlijn treinstation. Met de perfecte mix van eenvoudig slim reizen en geen twee buurten gelijk, zal dit pand gasten alles geven wat ze nodig hebben wanneer ze voor zaken of vrije tijd reizen.

Wanneer de wereld weer klaar is om te reizen, zet Holiday Inn Express zich in voor eenvoudig, slim reizen door gasten een lanceerplatform te bieden voor hun volgende verbinding, of het nu voor zaken of vrije tijd is, inclusief gratis Express Start® ontbijt, een geweldige nachtrust, en efficiënte, naadloze ervaringen voor gasten met snelle check-in, krachtige douches en gratis Wi-Fi.

Holiday Inn Express is IHG’s grootste en snelst groeiende hotelmerk wereldwijd met meer dan 2.900 hotels open en meer dan 680 hotels die in de komende jaren geopend zullen worden. In Europa zijn er bijna 280 Holiday Inn Express hotels geopend en meer dan 60 hotels zullen hun deuren openen in de komende 3-5 jaar.