Holistische wellness aan oevers Zambezi rivier

Het Royal Livingstone Hotel by Anantara in Zambia combineert expertise van wereldklasse met inheemse wellness-cultuur en een adembenemend landschap en is van 19-22 augustus 2021 de locatie voor een holistisch wellness-retraite. Gelegen langs de oevers van de machtige Zambezi rivier, in het volle zicht van de nevel van de Victoria Falls, kunnen gasten een retraite verwachten die zowel lichaam als geest zal voeden in een natuurlijke serene buitenomgeving, met dagelijkse Vinyasa yoga en meditatie sessies uitgevoerd op het Royal dek met uitzicht op de Zambezi.

De retraite wordt geleid door Stuart Kirton van de Yo Yoga Studio in Kaapstad. Stuart geeft sinds 2003 yogalessen in verschillende stijlen, zoals Ashtanga, Hot 26, Restorative en Vinyasa yoga. Oorspronkelijk opgeleid en gecertificeerd in Londen door de Shadow Yoga methode, heeft hij een enorme hoeveelheid kennis en ervaring, verspreid over meer dan 17 jaar.

Anantara Spa ligt aan de oevers van de Zambezi rivier en biedt een spectaculaire buitenomgeving voor natuurlijke revitalisatie in gazebo’s aan de rivier, ondergedompeld in de idyllische schoonheid van de Zambezi rivier en het omringende landschap, met ruisend water, vogelgezang en de roep van wilde dieren die zorgen voor een opbeurende soundtrack. Dagelijkse spabehandelingen zullen gasten een ontspannen gevoel geven. Het menu van de spa leest als een Out-of-Africa odyssey, gebaseerd op eerbiedwaardige lokale wellnesstradities en eeuwenoude schoonheidsgeheimen. Tot de kenmerkende ervaringen behoren de Zambezi Massage en de Anantara Signature Massage. De Zambezi Massage maakt gebruik van een traditionele techniek die ook bekend staat als Ukuchina. Ukuchina massage wordt traditioneel uitgevoerd om te verjongen en malaria, vermoeidheid, spierpijn, ontstekingen en andere lichaamskwalen te genezen. Het is ook een populaire postnatale behandeling voor vrouwen. De Anantara Signature Massage combineert eerbiedwaardige oosterse en westerse technieken in speciaal ontworpen bewegingen. Een kenmerkend oliemengsel stimuleert de bloedsomloop en ontspant de spieren diep. Reflexologie ruimt eventuele energieblokkades op en bevordert een algeheel gevoel van welzijn.

Victoria Falls is een paradijs voor avonturen die op de bucketlist staan en wanneer gasten niet aan het relaxen zijn in het hotel of op het uitgestrekte terrein, kunnen ze genieten van de talloze avontuurlijke activiteiten die de bestemming te bieden heeft.

Het wellness retreat pakket is beschikbaar vanaf USD 1.107,81 per persoon en omvat o.m. 3 nachten luxe accommodatie -Dagelijks wellness ontbijt, lunch en diner -Zambezi sunset cruise -Wandeling met directe toegang tot de Victoria watervallen -Drie spa-behandelingen van 60 minuten per verblijf – Dagelijkse meditatiesessies en vinyasa flow yoga bij zonsopgang – Restoratieve yoga bij zonsondergang op de dag van aankomst – Wellness afscheidscadeau.