Holland America Line introduceert nieuwe culinaire ervaringen met Food&Wine

De langdurige samenwerking van Holland America Line met Food & Wine® zorgt al meer dan twaalf jaar voor meeslepende culinaire ervaringen. Het partnerschap breidt zich nu verder uit met een aanbod van EXC ToursTM (excursies aan wal) met een culinair thema. Hierbij wordt eten, wijn en cultuur verkend in enkele van ’s werelds populairste gastronomische locaties.

Gastronomische ontdekkingsreis

Gasten hebben de mogelijkheid kooklessen te volgen, op culinaire wandeltochten te gaan, wijnhuizen te bezoeken, streetfood te proeven, plaatselijke toevluchtsoorden te ontdekken en meer. Noemenswaardige FOOD & WINE EXC Tours™ zijn de  “La Boqueria markt kookervaring” in Barcelona, inclusief een culinaire workshop onder leiding van chef-kok Txema Aroca; “Ino & de Galleria degli Uffizi” in Livorno, een combinatie van de fraaiste kunst met het beste lokale streetfood; Kopenhagen’s “Smorrebrod: de kunst van het bereiden van een sandwich”, waar deelnemers leren hoe ze brood kunnen bakken en authentieke toppings leren maken; “Nordic Food Walk” in Stockholm, een heerlijke gastronomische reis door de oude Haymarket – de huidige Hötorgshallen-voedselmarkt- en een hands-on kookles in de keuken van het gerenommeerde restaurant Selene in Santorini.

Beleven in 2018

Drieëntwintig nieuwe excursies aan wal zijn nu boekbaar voor geselecteerde cruises in 2018 naar de Middellandse Zee en Noord-Europa. FOOD & WINE EXC ToursTM op Mediterrane cruises worden aangeboden in Dubrovnik (Kroatië), Corfu, Santorini, Livorno (Florence), Napels Venetië, Monte Carlo, Kotor (Montenegro), Cádiz (Sevilla), Barcelona en Málaga (Granada).

Gasten op cruises in Noord-Europa vinden FOOD & WINE EXC ToursTM in Kopenhagen, Tallinn (Estland), Helsinki, Kiel (Hamburg), Reykjavik, Bergen, St. Petersburg en Stockholm.

“Holland America Line blijft doorgaan met het ontwikkelen van meeslepende ervaringen in de havens die we aandoen. Door de samenwerking met FOOD & WINE hebben we uitzonderlijke nieuwe excursies kunnen creëren die de culinaire kant van deze bestemmingen op een aantal bijzondere manieren toont”, aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “We willen meer doen dan alleen onze gasten meenemen naar een lokaal restaurant. We willen ze laten koken met de chef-koks, verborgen hotspots bezoeken die alleen locals kennen en eten en cultuur combineren met plezierige en unieke ervaringen.”

Volgend jaar zijn de FOOD & WINE EXC ToursTM beschikbaar op een groeiend aantal bestemmingen, waaronder additionele Europese havens, Alaska, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Canada/New England, het Caribisch gebied, Mexico, Zuid-Amerika en meer.

Voor meer informatie en boekingen van de FOOD & WINE EXC ToursTM bezoek: www.HollandAmerica.com