Holland America Line start samenwerking met ‘Cressen’ specialist Koppert Cress

Holland America Line gaat samenwerken met de bekroonde Nederlandse teler Koppert Cress. Cressen zijn zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen verrassende invloed op de zintuigen. Aan boord van het nieuwe cruiseschip ms Koningsdam, gaat de Cressen specialist kiemgroenten kweken. Gasten genieten gedurende hun cruise van vers geteelde ingrediënten als tuinkers, taugé, alfalfa en waterkers tijdens speciale diners in farm-to-table stijl.

De kiemgroenten worden verbouwd in de glazen kas in het Culinary Arts Center aan boord van het ms Koningsdam (2.650 passagiers). De chef-koks zullen in de open keuken de bijzondere maaltijden op ambachtelijke en eenvoudige wijze bereiden. De kiemgroenten uit Koppert Cress’ groentetuin worden ter plekke toegevoegd.

Eenmaal gezaaid, zullen de groenteplantjes binnen twee weken geoogst worden in het Culinary Arts Center aan boord. De kiemgroenten hebben speciale smaken zoals knoflook, mosterd en drop voor een bijzondere en uitgesproken smaakervaring.

‘’In plaats van te dienen als garnering, zijn de kiemgroenten van Koppert Cress volwaardige ingrediënten in onze recepten,’’ zegt Michael Smith, Senior Vice President voor Gastervaringen en Productontwikkeling. ‘’Onze gasten zullen ze zien groeien tijdens hun cruise en zullen ze vers nuttigen in het Culinary Arts Center, wanneer de microgroenten ’t aller lekkerst zijn.’’

‘’We zijn verheugd over de samenwerking met een innovatief bedrijf als Koppert Cress, om ons culinaire programma aan boord verder uit te breiden met ons speciale farm-to-table concept,‘’ aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line.

Het Nederlandse bedrijf Koppert Cress is wereldwijd de belangrijkste teler van microgroenten en heeft vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in zaailingen van unieke eetbare planten uit de hele wereld met elk hun eigen smaak, aroma en textuur.

‘’Het is een nieuw avontuur voor ons om onze kiemplanten op een cruiseschip te telen, en we zijn zeer verheugd over de samenwerking met een gerenommeerd bedrijf als Holland America Line,’’ aldus Rob Baan, oprichter van Koppert Cress. ‘’Het is een uitdaging voor Koppert Cress om onze kiemgroenten te serveren aan een nieuw publiek dat een uitgesproken smaak heeft voor een verfijnde keuken. We zien uit naar een lang en succesvol partnerschap.’’

In Nederland is het bedrijf tweemaal onderscheiden met de AGF Innovation Award door een jury van experts uit de Nederlandse telersbranche. De vestiging in de Verenigde Staten, Long Island, New York, krijgt veel erkenning, onder andere als exclusieve leverancier voor James Beard House, een vooraanstaand restaurant in New York.