Hollywoodcoach komt naar België

Unieke kans Van 10 tot 14 januari krijgen filmliefhebbers een unieke kans: acteerles volgen, audities meedoen en/of over filminvesteringen praten met een van de absolute topcoaches uit Hollywood. De workshop vindt plaats op drie locaties (Antwerpen, Leuven en Gent) en wordt verzorgd door Badass Intensive Acting, dat ook reguliere acteerlessen en workshops geeft in Leuven, Brussel, Gent en Turnhout, in samenwerking met UiTPAS.

Deze cursussen zijn door UiTPAS erkend als culturele activiteit. Dat betekent dus dat je telkens wanneer je komt, punten spaart die je kunt inruilen tegen drankjes, cursussen, theatervoorstellingen en veel meer. Als je het niet financieel breed hebt, is het zelfs mogelijk dat je een fikse korting krijgt, zolang je les volgt in jouw eigen stad.

Badass Intensive Acting Studios verzorgt al jaren unieke acteeropleidingen en workshops die zich specifiek toespitsen op acteren voor tv en film, aangevuld met improvisatie. Momenteel kan je les volgen in Brussel, Gent, Leuven en Turnhout. Dat gebeurt met een tienbeurtenkaart die je op eender welke locatie mag gebruiken en tot 6 december loopt er eindelijk nog eens een speciale actie waarbij je bovenop die 10 lessen en de 3 gratis gastlessen van elk 4 uur nog eens 3 keer mag komen. Wees er snel bij, want ook de internationale workshops in Los Angeles (tijdens de Oscarperiode) en in Cannes (tijdens het filmfestival) zijn bijzonder in trek.

Exclusieve workshop van Hollywoodcoach, producer en acteur Richie Chance

Badass Intensive Acting Studios krijgt geregeld vragen van rondtrekkende ‘internationale’ acteerleraars die graag in België les (zouden) geven. Vaak gaat het om uitstekende coaches, die echter overal les geven, waardoor de hele belevenis een stuk minder uniek is en waardoor alles een beetje ‘bandwerk’ dreigt te worden. Ook is er vaak geen opvolging. Bij Intensive Acting zijn we dan ook erg blij te mogen melden dat we een langdurige samenwerking hebben aangegaan met onder andere Bobbie, Larry en Richie Chance.

Bobbie Chance is een van de meest invloedrijke acteerleraars ooit. Ze heeft onder andere Drew Barrymore, Giovanni Ribisi en Scarlett Johansson opgeleid, terwijl ook andere Steven Dorf, Breckin Meyer, Anthony Hopkins, Martin Landau, Richard Dreyfuss, Kurt Russell, Rob Reiner, Andy Garcia, Jennifer Aniston en Brad Pitt lessen volgden bij haar. Bobbie zelf stond ooit samen met Richard Dreyfuss, Rob Reiner, Bobbie Shaw Chance en Larry Bishop mee aan de wieg van ‘The Session’, de allereerste improvcomedygroep van New York. Tijdens onze internationale workshops in februari en augustus volgen ook onze studenten altijd les bij deze grote dame én doen ze mee aan de showcases voor ‘talentagents’, ‘castingdirectors’, managers, regisseurs en producers uit Hollywood. Ook haar man, Larry Chance, verzorgt geweldige acteerlessen in Los Angeles. Hun slogan, ‘Our Actors Work’, klinkt dan ook nooit hol en E! Entertainment doopte haar niet voor niets ‘Acting Coach to the Stars’.

Het is in die omgeving dat Richie Chance opgroeide. Toen hij geboren werd, was dat groot nieuws in Variety Magazine en als kleuter liep hij al rond tussen de grootste beroemdheden van deze eeuw. Hij leerde acteren van Sir Anthony Hopkins en andere legendarische sterren en was op zijn vierde al professioneel aan het acteren. Ondertussen geeft hij al langer dan 10 jaar les. Hij heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd bij giganten als Disney en Nickelodeon, waardoor hij vaak de eerste is in het telefoonboek wanneer de producenten of regisseurs van een serie als House M.D. (waar hij voor heeft gewerkt) of een Hollywoodfilm niet tevreden zijn over de acteerprestaties van hun bezetting. Chance schaaft dan het acteren bij, bereidt mensen voor op audities of op de set en begeleidt zowel beginnelingen als ervaren rotten. Bovendien is hij fulltime actief als producer en staat hij mee aan het hoofd van Gold Tree Films, dat ook een eigen filmfonds heeft. Tenslotte is hij een van de drijvende krachten achter de Abused Children Foundation, een liefdadigheidsinstelling die poogt om mishandelde kinderen te helpen.

Bobbie, Larry en Richie Chance werken met 3 fundamenten: Toewijding aan het werk – Betrokkenheid bij de rol –           Totale en complete eliminatie van de nood aan persoonlijk gewin.

Richie zal in België les komen geven op 3 van de 4 locaties waar Badass Intensive Acting actief is. De workshop is echter niet beperkt tot de 4 uur acteerles die hij elke dag verzorgt: wie dat wilt, kan ’s avonds ook met hem gaan eten en bovendien trekken we overdag met hem rond doorheen België. Richie is momenteel aan het casten voor verschillende films die in Europa zullen worden opgenomen. De lessen zullen dus meteen ook een auditie zijn voor onze cursisten! Badass Intensive Acting Studios zou wél willen waarschuwen voor audities of castingsessies waar je voor moet betalen. Dat is zeker niet professioneel. Je betaalt dan ook niet voor de casting, maar wel voor de lessen zelf.

Tenslotte worden na de lessen in Antwerpen en Leuven korte sessies rond het verzamelen van filmfondsen georganiseerd. Wie geïnteresseerd is in dat soort netwerkevenementen, is dus absoluut welkom.

Dit is het schema voor de workshop van Richie Chance: donderdag 10 januari 2018: meet & greet + diner met Richie Chance voor iedereen die minstens 1 workshopdag meedoet – vrijdag 11 januari 2018, van 18 tot 22 uur: workshopdag 1 in Antwerpen. Daarna diner met Richie. – zaterdag 12 januari 2018, van 14 tot 18 uur: workshopdag 2 in SO – the best of both worlds, Leuven. Daarna diner met Richie. – zondag 13 januari 2018, van 14 tot 18 uur: workshopdag 3 in Gent. Daarna diner met Richie. – maandag 14 januari 2018: uitwuiven.

De prijzen: 1 workshopdag meedoen: 399 euro – 2 workshopdagen meedoen: 525 euro – 3 workshopdagen meedoen: 599 euro. Telkens +21% btw indien je niet vrijgesteld bent van btw.

Wil je ook mee gaan eten, dan kan je kiezen voor het exclusief dinerarrangement: een driegangendiner met aangepaste wijnen of niet-alcoholische drankjes in een toprestaurant, samen met Richie Chance.: 1 workshopdag meedoen + diner: 475 euro – 2 workshopdagen meedoen + 2 diners: 595 euro – 3 workshopdagen meedoen + 3 diners: 665 euro.

Voor meer info kan je terecht op www.badass.be