Hotel Amigo- Bar A – inspiratie in al zijn vormen

Een plaats doordrenkt van geschiedenis, een mixcultuur en de eigentijdse sfeer van de eclectische muziekavonden vermengen op schitterende wijze Brusselse herinneringen en het hedendaagse Brussel. Een lokaal publiek als zowel toeristen ontdekken hier de échte Brusselse identiteit. De muren van Bar A tonen de grote sterren van deze wereld die hier hun stempel achterlieten. Wijlen Charles Aznavour schreef: ‘Je me voyais déjà’, Verlaine was 2 jaar opgesloten voor het fotograferen van Rimbaud, Charlotte Rampling en Benoît Poelvoorde waren vaste gasten; Bar A is ongetwijfeld een van deze plaatsen waar de groten der aarde en andere gasten zich inspireren en zich in privacy kunnen thuisvoelen.

In Bar A verbergt op het eerste zicht met zijn eenvoudige kaart een keuze uit de beste lokale producten uit artisanaal vakmanschap. Elk stukje vlees wordt geleverd door de ster van de Belgische slagers, Hendrik Dierendonck, speciale bieren van de brouwerij van de Zenne, de chocolade van de Brusselse chocolatier, Laurent Gerbaud en de geuze van Cantillon komt uit Anderlecht.

Een gezond en licht menu werd verzorgd door de alomprezen, Pascale Naessens, boegbeeld van gezond en smakelijk eten, tevens auteur van succesvolle kookboeken! Bar A biedt ook ‘Chocolate Afternoon Tea’ met Pierre Marcolini en Maison Dandoy.

Voeg daarbij een duizelingwekkende lijst cocktails van Filippo Di Marino, deskundige barman-mixologist, jazzy vrijdagavonden en zaterdagavonden op het ritme van enkele geliefde Belgische DJ’s … dat is typisch Bar A: een iets andere plaats, een speciale plaats, een unieke plek!

Kalender:

14-15 DECEMBER: Jazz, Druss Lecomte Quartet, Tribute to Erroll Garner DJ, Marty

21-22 DECEMBER: Jazz, Mayki Ferro & Druss Lecomte – Blues-Boogie-Latino-Gipsy Jazz – DJ, TANG E

28-29 DECEMBER: Jazz, Muriel Maria Trio: Tribute to The Great Jazz Singers, DJ, Simont Le Saint

31 DECEMBER: DJ, Darhuma

Bar A – Hotel Amigo, a Rocco Forte hotel – 1-3 rue de l’Amigo, 1000 Brussels

W: www.roccofortehotels.com/hotel-amigo

Valet service – Bar open from 10:00am to 01:00am – Menu from 12:00pm to 22:30pm