Hotel Amigo en Bozar: een exclusieve samenwerking

Hotel Amigo is verheugd zijn partnerschap aan te kondigen met BOZAR, het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Dankzij dit exclusieve partnerschap stelt Hotel Amigo liefhebbers van kunst en Italiaanse gastronomie op zaterdag 28 maart 2015 een nieuw project voor, dat kadert binnen de ‘Saturday Art Tour’.

De Saturday Art Tour is een initiatief gelanceerd in mei vorig jaar met begeleide wandelingen langs galerieën en tentoonstellingen van hedendaagse kunst in de Brusselse binnenstad, gevolgd door een verfijnde en gezellige Italiaanse lunch bij BoCConi, het Italiaanse restaurant van Hotel Amigo. Een mooi initiatief voor iedereen die graag een innoverende culturele en gastronomische ervaring wil beleven.

Voor deze speciale editie van de Saturday Art Tour komen de deelnemers samen om 10.15 u. voor het Paleis voor Schone Kunsten. Daar wachten een ambassadeur van Hotel Amigo en een gids van het Paleis voor Schone Kunsten hen op om samen de nieuwe tentoonstelling ‘Het rijk van de sultan. De Ottomaanse wereld in de kunst van de renaissance’ te ontdekken. De tentoonstelling belicht de aantrekkingskracht die het Ottomaanse rijk uitoefende op westerse kunstenaars als Bellini, Dürer, Memling en Tintoretto. Zij lieten zich niet alleen inspireren door de Ottomaanse kunst, maar ook door de pracht en praal van het leven aan het hof van de sultans. Deze wederzijdse aantrekkingskracht leidde tot meer culturele uitwisselingen tussen het oosten en het westen dan ooit tevoren.

De Saturday Art Tour-ervaring wordt afgesloten met een driegangenlunch bij BoCConi, een niet te missen topadres voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Parallel aan deze nieuwe Saturday Art Tour breidt Hotel Amigo vanaf 4 maart zijn culturele aanbod uit met een nieuw concept: de Art Lunch op woensdag. Wie op woensdag in BoCConi luncht, krijgt een gratis toegangsticket voor diezelfde opmerkelijke tentoonstelling van BOZAR. Deze samenwerking tussen Hotel Amigo en het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel biedt onze gasten de ideale gelegenheid om de boeiende culturele evenementen in deze tempel van het culturele en artistieke leven in Brussel beter te leren kennen. Dankzij dit partnerschap zetten Hotel Amigo en BoCConi de deuren van BOZAR open voor hun gasten, om hun een exclusieve én smakelijke culturele ervaring te bieden.

RESERVERING SATURDAY ART TOUR: lcaruana@roccofortehotels.com. Enkel op reservering, aantal plaatsen beperkt tot vijftien personen, unieke driegangenlunch voor € 55, inclusief water, een glas wijn en een koffie per persoon. Gratis parkeerservice en parking

RESERVERING ART LUNCH OP WOENSDAG:  Eén gratis ticket per persoon bij minimaal twee gangen à la carte, aanbod niet geldig op de Express Lunch, en enkel indien de Art Lunch wordt vermeld bij de reservering, gratis parkeerservice en parking. ristorantebocconi@roccofortehotels.com

INFORMATIE OVER TENTOONSTELLING: ‘Het rijk van de sultan’ 27.02.2015 > 31.05.2015 BOZAR Paleis voor Schone Kunsten Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel Van dinsdag tot zondag van 10 u. – 18 u, donderdag: 10 u. – 21 u, gesloten op maandag – www.bozar.be

BOZAR: Als oudste en grootste kunstenhuis van België wil het Paleis voor Schone Kunsten model staan voor het Europese cultuurhuis van de 21ste eeuw. Het overkoepelende culturele project BOZAR combineert de werking van een dynamisch concert-en tentoonstellingshuis met een ondersteunende multidisciplinaire werking. Vanuit die artistieke kernopdracht wil BOZAR verder uitgroeien tot een stimulerende agora voor cultuur-maatschappelijke ontwikkelingen.

Onder het label BOZAR vinden jaarlijks 1.200 culturele activiteiten plaats, waaronder zo’n 20 tentoonstellingen en 300 concerten, maar ook theater, cinema, architectuur, design, literaire ontmoetingen, debatten, lezingen, rondleidingen en educatieve activiteiten voor jong en oud. Met 340 vaste medewerkers en jaarlijks meer dan 200 artistieke partners is BOZAR de drijvende kracht achter internationale artistieke initiatieven die de banden aanhalen tussen regio’s in en buiten Europa.

Rocco Forte Hotels is een groep van tien individuele hotels en resorts, opgericht door Sir Rocco Forte en zijn zus Olga Polizzi in 1996. De prachtige gebouwen op uitzonderlijke locaties maken van alle hotels, zowel de historische als de eigentijdse, een bezienswaardigheid. De hotels worden geleid door een familie met een horeca-ervaring die vier generaties teruggaat. Alle hotels bieden dezelfde uitzonderlijke service, zodat de gasten optimaal kunnen genieten van al het moois in de steden en de omliggende gebieden.

Rocco Forte Hotels omvat de volgende hotels: Hotel de Russie, Rome; Hotel Savoy, Firenze; Verdura Golf & Spa Resort, Sicilië; The Balmoral, Edinburgh; Brown’s Hotel, Londen; The Charles Hotel, München; Villa Kennedy, Frankfurt; Hotel de Rome, Berlijn; Hotel Amigo, Brussel; Hotel Astoria, Sint-Petersburg. Binnenkort opent het hotel in Djedda zijn deuren. www.roccofortehotels.com