Hotel Aux 3 Portes – Tanger (Marokko)

Dit kleine luxe hotel gebouwd tegen de muren van de kasbah van Tanger is een ideale uitvalsbasis om de stad en de omgeving te ontdekken. Het paalt zelfs aan de villa Mabrouk van Yves Saint Laurent en werd zorgvuldig gedecoreerd door Jean Louis Riccardi waardoor het een uitzonderlijke harmonieuze charme uitstraalt.

Aux 3 Portes opgetrokken op meerdere niveaus, beschikt over 6 sfeervolle kamers, 3 salons, patio’s, terrassen, tuin en zwembad. De kamers en salons kregen elk een eigen luxueuze inrichting die stuk per stuk zeer verschillend is. De decoraties omvatten zowel originele oude voorwerpen, oud stijlvol meubilair, mooie schilderijen, geheel dat op architecturaal vlak een leuke verrassing vormt. Opmerkelijk is het kleine aparte tv-salon. Een traditionele hammam en oosterse massagesalon werden eveneens voorzien.

In de prachtige groene tuin werd met El Giardino een eigen sfeervol restaurant opgetrokken. Hier ligt de nadruk op de keuken van de regio ‘middellandse zee’ met rijkelijk kruidige gerechten die met verse marktproducten worden bereid. Een vleugje Marokkaanse nostalgie is evenwel nooit ver weg. Naast het weekmenu kunnen gasten en bezoekers ’s middags een keuze maken uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts. Wie er ’s avonds wil dineren, reserveert best vooraf een tafeltje.

De tuin is een oase van immense rust midden een weelderige plantegoei die mooi wordt gedecoreerd door filodendrons en bougainvilliers. Het zeezicht met in de verte de rots van Gibraltar krijg je er gratis bij.

Aux 3 Portes is een leuke pleisterplaats maar evenzeer een ideale locatie voor kleine groepjes in teambuilding. Elke sessie kan er makkelijk in een uitzonderlijk rustig en ongestoord decor, waarbij elke sessie in een andere decoratieve unit plaatsvindt.

Aux 3 Portes – 19 rue Sidi Bouknadel – Tanger – www.aux3portes.com