Hotel BLOOM! geen nationale wafeldag in België

Wafeldag is een traditie die gevierd wordt op 25 maart in Zweden en op 24 augustus in de Verenigde Staten. Hotel BLOOM! viert op 25 maart, Wafeldag, mee en bakt de hele dag in de Belgische wafel bus wafels voor de hotelgasten. Maar….waarom heeft België eigenlijk geen Nationale Wafeldag voor deze toch typisch Belgische specialiteit?

Wafel dag in Zweden, in de Verenigde Staten… en België?

Wafeldag is een traditie die gevierd wordt op 25 maart in Zweden en in mindere mate elders in de wereld.  De naam komt van Vårfrudagen (Onze Lieve Vrouwe dag), en bijna klinkt in de Zweedse volkstaal als Våffeldagen (wafel dag). Het wordt op 25 maart gevierd, maar heeft geen enkele religieuze verbindingen aan Onze Lieve Vrouwe Dag. In de Verenigde Staten wordt  de Nationale Waffle Day gevierd op 24 augustus, de datum van een Amerikaans octrooi op het wafelijzer

En bij ons in België? Geen Nationale Wafel dag, want wafels eet je iedere dag. Maar waarom niet deze wereldbekende specialiteit toch belonen met een speciale Nationale wafeldag? Misschien een leuk idee om uit te werken. Hotel BLOOM! zet de trend en startte er alvast mee op 25 maart! De hele dag werden de gasten ontvangen met wafels  aan de receptie bij aankomst en bij vertrek, maar ook tijdens de pauzes van vergaderingen die plaatsvinden in Hotel BLOOM!

De wafel bus hoort gewoon tot het Brusselse straatbeeld! De zoete vanillegeur van versgebakken wafels komt je al tegemoet bij het ontbijt in OO!, het ontbijtrestaurant van Hotel BLOOM! De hotelgasten kunnen smullen van verschillende soorten wafels en dit uit een echte typische Belgische wafel bus! Ook een ‘selfie’ achter het stuur van deze prachtige wafel bus, zal een bezoek aan dit Brusselse viersterren hotel zeker bijblijven.  De kleurrijke bus krijgt ook van de voorbijgangers op de Koningsstraat veel aandacht, daar hij heel zichtbaar aan de voorzijde van het hotel voor het raam staat. Wafel dag….hmmm een te lekker idee!

Hotel BLOOM! – Koningsstraat 250 – B-1210 Brussel – T: +32 (0)2 220 66 11

E: info@hotelbloom.comwww.hotelbloom.com