Hotel Britannia – Knokke

Het imposante Hotel Britannia is een pareltje van de Anglo-Normandische kustarchitectuur in het Zoute, Knokke-Heist. Het bevindt zich op enkele minuten wandelen van het strand en het bruisende hart van het Zoute. Naast de iconische façade staat dit hotel voor een unieke stijl die rust en klasse uitstraalt op ieder niveau en dat dankzij de recente totale renovatie van het interieur en de kamers.

De moderne kamers zorgen met hun palet aan rustgevende kleuren voor een luxueus gevoel van welzijn. Hospitality staat centraal en het uiterst professioneel en enthousiast team staat tot uw dienst om uw verblijf naar een hoger niveau te tillen.

Begin 2021 onderging dit unieke pand in het hart van het Zoute een indrukwekkende metamorfose en werd het interieur van het hotel en alle kamers volledig vernieuwd. De iconische façade kreeg een frisse laag verf met zachte accenten om zo de architecturale details nog meer in de kijker te zetten. De voorgevel is een parel van de Anglo-Normandische kunstarchitectuur en is op zich al een plezier om te ontdekken.

Aan de voorzijde werd een terras aangelegd met een lounge-ruimte en verschillende tafels waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje. Ook passanten vinden hier een moment van geluk met een glaasje bubbels of een koffie.

Wanneer het komt op interieur, heeft Hotel Britannia letterlijk alles in huis om de meest veeleisende gast alles te bieden wat hij of zij wenst: de ideale balans tussen warmte, luxe en modern design voor een stijlvol verblijf. Warme kleuren en een kader dat luxe uitstraalt dankzij duurzame materialen van hoogwaardige kwaliteit. .

De ontbijtruimte baadt in licht en is zeer stijlvol dankzij de keuze van het verfijnde meubilair. Hier geniet u van een rijkelijk ontbijtbuffet met lokale producten. Zoet en zout met een glaasje versgeperst fruitsap, een coupe champagne of een koffie; zolang u maar geniet.

De 26 kamers werden ingericht door S-Consultancy en zijn ideaal voor een comfortabel en stijlvol verblijf op maat dankzij de verschillende type kamers: single kamer, standaard dubbel, superieur dubbel, junior suite en suite. Sophie De Mulder stond hier ook in voor de volledige lichtadvies en de inrichting van het volledige hotel. Iedere kamer heeft zijn persoonlijke charme al dan niet met een balkon om op te genieten.

Het hotel biedt parkeermogelijkheden, een rustgevend salon, fietsverhuur, een terras met snacks en golfkarretjes voor uw trips door Knokke-Heist. Het team van Hotel Britannia is uiterst professioneel en zorgt voor een verblijf op maat dankzij een ruim netwerk aan partners die alle mogelijke wensen snel en optimaal zien te realiseren. Het restaurant La Terrasse du Zoute ligt op vijf minuten wandelen en er kan ten allen tijde een tafel gereserveerd worden voor een lunch of een uitgebreid diner.

Hotel Britannia opende zopas een uiterst ruime en modern ingerichte vergaderruimte met de laatste technologische snufjes. Dit wordt alvast dé place to be voor seminaries, vergaderingen en privé evenementen op maat.

Hotel Brittania is een gebouw in cottagestijl gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect Buylaert. Het gaat over een beschermd monument. In 1989 neemt Caroline Hotel Britannia over en zal zij dit prachtige hotel uitbaten. Caroline was gedurende 30 jaar een ongelooflijk warme gastvrouw voor Hotel Britannia tot ze in 202O de pagina omdraaide en het hotel overliet aan haar broer Stefan.

Stefan Vanhollebeke, Driving Force van Hotel Britannia, L’Hôtel Lugano en La Terrasse du Zoute staat de dag van vandaag met trots aan het roer van dit prachtige vernieuwde hotel op de Elizabethlaan. Stefan is een ondernemer die innovatieve ideeën heeft gemixt met een behoud van klassieke waarden en stijlen. Deze atypische combinatie blijkt een succes te zijn op de volledige lijn, die ook wordt doorgetrokken in La Terrasse du Zoute, de luxe-brasserie verderop waar culinair genieten echt centraal staat. Het behoud van klassieke waarden is een bewuste keuze, het hoeft niet altijd strak en nihilistisch te zijn. Mensen keren graag terug naar een klassieke warmte die gecombineerd wordt met een hedendaagse toets.

Klassieke etiquette in de omgang, elegantie en warmte zijn de rode draad die ervoor gaan zorgen dat gasten zich hier meteen thuisvoelen en ook terugkomen. Hotel Britannia is een oase van rust en luxe waar men zich net dat tikkeltje specialer voelt.

HOTEL BRITANNIA – Elizabethlaan 85 – 8340 Knokke-Heist – + 32 50 62 10 62

Hotelbritannia.be – info@hotelbritannia.be – mice@hotelbritannia.be