Hotel Château de la Poste Maillen: geluk op het platteland

In het Naamse staat er in het hotel Château de la Poste een prachtzomer voor de deur. Natuur, frisse lucht en een puur geluksgevoel dankzij voordelige formules op maat van het gezin.

Het Château werd met lokale stenen gebouwd tussen 1884 en 1890 door Charles-Joseph Logé. Gedurende enkele jaren werd het bewoond door het adellijk koppel Philibert Mahy Duc de Montellano et del Arco en Gravin Ferdinant du Monceau de Berghendael. Daarna werd het verkocht aan Prins Victor Napoléon die er zich met zijn echtgenote Prinses Clémentine van België, dochter van Leopold II, en hun kinderen vestigt. De eigenaars doen beroep op Jules Buyssens, de eerste Belgische landschapsarchitect om het park te hertekenen in een pittoreske stijl. In 1957 koopt het Fonds Spécial d’Assistance aux Postiers het kasteel en maakt er een vakantie-en werkverblijf van voor hun personeel. In 2007 wordt het kasteel eigendom van het privéfonds SPRL-Domaine de Ronchinne. Het hotel « Château de la Poste » opent zijn deuren in 2009.

De renovatie van het hotel werd ingeleid door een privé-investeringsfonds met onder meer Jean-Michel André, geen onbekende in vernieuwende en alternatieve hotellerie in de hoofdstad. Hij is de ontwerper van het White Hotel, Le Berger en het Chelton in Brussel. De dagelijkse leiding berust bij Laurent Marée, bewaker van het authentieke met een eclectisch parcours en verrijkende ervaringen die hem nu toelaten het hotel op solide basis te leiden en te ontwikkelen en sportieve evenementen, ontspanning en team building uit te bouwen.

Enkele bucolische droomdagen op het platteland, ver weg van alle drukte op een heerlijke landelijke plek die zich toch maar op 45 km van de hoofdstad bevindt. Een mooie plek voor iedereen, waar elke leeftijd en elk temperament zijn geluk kan vinden zonder buitensporige kosten. Gesitueerd in de idyllische streek rond Namen en gevestigd in een charmant kasteel uit de laat 19e eeuw hervond het kasteel zijn luister zo’n 5 jaar geleden, met de metamorfose van het Hotel Resort Château de la Poste, een oase van rust, charme, kwaliteit, welzijn en esthetiek.

Het Château de la Poste is ook uitgerust voor seminaries, team building, recepties of evenementen -zowel publiek als privé -tijdens de week of gedurende het weekend. 10 zalen in de oude gebouwen zijn hiervoor uitgerust en voorzien van daglicht, tafels, stoelen, schermen en projectors, geluid, flip-chart, tool-box enz… en kunnen tot 400 personen ontvangen, afhankelijk van de aard van het evenement. Het kasteel stelt « anti crisis » residentiële seminaries voor aan de aantrekkelijke prijs van 2 dagen, 1 nacht voor 195 € per persoon.

De nieuwe eigenaars doen er alles aan om hun gasten, niet alleen congressisten en zakenlui, maar ook het traditionele publiek -van klein tot groot -gelukkig te maken: het gebied werd uitgebreid met 2 trapperstenten, een houten boomhut en een LoftCube een futuristisch minihuisje ontworpen door de ontwerper Werner Aisslinger, buitengewone logementen verscholen in het groen en verborgen voor ongewenste blikken, alles voor een onvergetelijke belevenis. Het is een ideale plek om te onthaasten en te herbronnen, naar wens voor totale rust of een eerder sportief verblijf, een goed gesprek met de bomen of de schapen, in galop te paard of rustig slenteren met een pony, lezen, biljarten, minivoetbal, een heerlijke lunch of een pastis op het zonnige terras vanzelfsprekend aan de zuidkant -tot een verrukkelijke maaltijd in het restaurant van het hotel. ‘s Zomers is het er zalig: ontbijt in de tuin, weelderige buffetten, democratische menu’s en barbecues, petanque tornooien, voetbal, of gewoon heerlijk nietsdoen in het sublieme park…

Château de la Poste is een serene plek waar ouders vanzelf rustig worden en de kinderen engeltjes: in het beveiligd domein wordt niets onverlet gelaten om een perfect verblijf te garanderen. Ook goed om te weten: sommige kamers zijn voorzien op 3, 4 tot 5 personen. Het hotel stelt een aantal voordelige tarieven voor, bv. een gezinskamer voor 2 volwassenen en twee kinderen vanaf 90 euro. Het ontbijt-buffet aan 15 euro, of een « pti déj baluchon » aan 7,5 euro. De chef zorgt dagelijks voor aantrekkelijke thema-menus, aangepast aan de wensen van de gasten. Voor 19 € is er elke dag een andere formule, in het restaurant of op het terras. Tijdens het weekend is er uitgebreid buffet à volonté aan 35 euro. Kinderen van 4 tot 11 jaar genieten van een korting van 50 %. (Gratis tot 4 jaar)

Het Château de la Poste is prachtig : aangepast door de architecte Olivia Gustot en bemeubeld door het Belgisch merk Marie’s Corner ademt het hotel een hedendaagse country stijl, elegant, eigentijds en gezellig. Het pittoresk park is een lust voor het oog en werd in eer hersteld door Planting Designer Maximilien de Neve. Het Château de la Poste is comfortabel: naast de talloze zetels en zitbanken die her en der verspreid staan in de salons, zijn alle kamers voorzien van uitmuntende bedden, technologisch materiaal van de beste kwaliteit, flat-screen en gratis WiFi. De kamers beschikken over een badkamer met bad of douche naar keuze.

Het Château de la Poste bevindt zich op 42 hectaren met een bos, een magnifiek park, speelterreinen en bijhuizen. 42 kamers en veel gemeenschappelijke ruimtes zodat niemand hier in elkaars weg hoeft te lopen. Alle generaties vinden elkaar in perfecte harmonie. Het Château de la Poste is gezellig : restaurant, terras, bar, speelzaal, televisiezaal, verschillende salons … Heerlijke plekken om samen te zijn ontbreken niet! Zonder het biolabel te dragen is de keuken toch zeer natuurlijk met verse en smakelijke streekproducten. Lokale producenten leveren charcuterie, vlees, riviervis, fruit en groenten. De chef bereidt zelf confituren, taarten en terrines. Tijdens het weekend is er een fijnproeversbuffet met heerlijke “terroir” producten waar iedereen zijn gading vindt.

Le Château de la Poste – Ronchinne, 25 – 5330 Maillen – www.chateaudelaposte.be

Tel 081 411 405