Hotel De Blanke Top – Cadzand: elegant en nieuw chique

Een echt juweeltje; de locatie in de duinen van Zeeland, het zicht op de golven van de Noordzee Hotel De Blanke Top is een onvergetelijke belevenis en vertrouwd adres.

Het ****s Hotel De Blanke Top in Cadzand werd onlangs gerenoveerd – gelegen aan de Zeeuwse kust, 3 km van de Belgische grens en 5 km van Knokke – en is een modern elegant design hotel geworden. De renovatie werd door de architecten Arcas en de interieurontwerpstudio Linse uitgevoerd. Er werd gekozen voor zandkleuren, natuurlijke materialen en zachte stoffen. Het resultaat is een nieuw, licht maar tegelijkertijd ook majestueus hotel.

Het ****s Hotel De Blanke Top in Cadzand werd afgelopen jaar volledig gerenoveerd. Het moderne elegante design hotel, gelegen aan de Zeeuwse kust, 3 km van de Belgische grens en 5 km van Knokke, ging half februari open maar moest toen gelijk weer sluiten vanwege de covid-19-crisis. Nu mag het dus splinternieuwe hotel echt open! Het ruim opgezette design hotel op de top van de duinen, met zicht op de Noordzee is zeker een plek waar je nu als eerste naar toe wilt gaan!

Volgens de richtlijnen van de Nederlandse overheid en veiligheidsregio’s is het toegestaan om hotels in Zeeland weer te openen. Vanzelfsprekend krijgt de gezondheid van de hotelgasten en van het hele hotel team de hoogste prioriteit. Gastronomisch restaurant Le Sommet en bar brasserie Henriette mogen eveneens weer open zijn echter uitsluitend voor hotelgasten. B. Spa & Wellness moet tot nader order nog even gesloten blijven. De covid-19 maatregelen die De Blanke Top heeft genomen zijn op de website te lezen.

Hotel De Blanke Top beschikt over 93 schitterend ingerichte kamers en suites, 1400 m2 om te ontspannen en te genieten: een ultramoderne fitnessruimte, spa & wellness en zwembad met zicht op zee. Het gastronomisch restaurant, Le Sommet, heeft ook zeezicht, net zoals de bar en brasserie Henriette. Enkele nieuwe ontwikkelingen zijn het vermelden waard: een nieuwe Wine House en een leuke lounge/kinderclub, naast de brasserie, speciaal voor de jongste hotelgasten.

De transformatie van het hotel werd georkestreerd door de derde generatie van de familie De Milliano, eigenaar van Hotel De Blanke Top. Kimm de Milliano: We hebben heel voorzichtig aan deze renovatie gewerkt. We wilden vooral de goede reputatie van ons hotel, bekend om de verfijnde hotelservices, niet in gevaar te brengen. Voor het nieuwe Hotel De Blanke Top zijn de totaal beleving en de momenten van ontspanning en aandacht tijdens het verblijf verhoogd. Ook kunnen de gasten zelf de ruimte en het zicht kiezen die bij hen passen; want de grootte van de kamers zijn tussen de 35 en 78 m2 en bieden zicht op zee of op het Zeeuwse polderlandschap … zover je maar kan kijken!

De 93 kamers en suites zijn opgesplitst over diverse categorieën met thema’s zoals familie en wellness. De badkamers zijn ruim en modern en de badproducten zijn van Maison Margiela™. Technologie is ook aanwezig met domotica, een moderne flatscreen tv, ideale sfeerverlichting etc..

Met het gastronomische restaurant Le Sommet staat de keuken in de schijnwerpers. Chef-kok, Martin Philipse, bereidt verfijnde en originele gerechten. Hij wijdt zich aan de traditionele moderne Franse keuken maar geeft het een internationale touch. De signature gerechten zijn eendenlever van Maison Mitteleaut gestoomd en gebakken I brioche I portobello en Noordzeetong & Kokkels I bereidingen van wortel I fregola. Het restaurant heeft plaats voor ongeveer 100 personen en op zomerdagen kan je ook op het terras met zicht op zee lunchen. Le Sommet is dagelijks geopend van 18.00 tot 21.00 uur en biedt een 4 gangen chef’smenu vanaf € 64 met een wijnarrangement vanaf € 27.

Brasserie Henriette brengt ode aan de familiekeuken van grootmoeder, Henriette de Milliano. Een beschut terras met grote glazen vensters en zicht op het Zeeuwse strand verwelkomt hotelgasten en passanten. De specialiteiten zijn Belgische en de grote brasserieklassiekers blijven favoriet, zoals zeetong en huisbereide garnalenkroketten. De brasserie en de bar zijn geopend van maandag tot donderdag van 11:00 tot 23:00 uur. Vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot middernacht. Een 3 gangenmenu bedraagt €39. De keuken is dagelijks geopend van 12:00 tot 15:00. De familie De Milliano en sommelier Patrick Corijn hebben wijnen uit de mooiste wijngaarden ter wereld geselecteerd die in The Wine House gepresenteerd worden. De openingstijden zijn zoals die van Brasserie Henriette.

Ook nieuw is het ontbijtrestaurant Dunes. waar iedere ochtend, voor een goede start van de dag, van 08:00 tot 10:30 uur een uitgebreid en gevarieerd buffet voor 29€ per persoon wordt geserveerd. Bij rechtstreekse boekingen wordt het ontbijt aangeboden.

B.Spa & Wellness bestaat uit 1400m2 spa-, wellness- en sportfaciliteiten, waaronder: gearomatiseerde sauna’s en hammam, infraroodsauna, biosauna, Finse sauna, familiesauna ; allemaal met zicht op zee, de hele dag geopend en exclusief voor volwassenen vanaf 15:00 to 20:00. Een prachtig 15 meter binnenbad en kinderbad, natuurlijk ook met zeezicht. De Fitnessruimte is uitgerust met het allernieuwste appartuur van Technogym.

In de Spa kun je terecht voor gezichts- en lichaamsmassages en hand- en voetverzorging. De Spa-producten zijn van Sothys en men kan in de rustruimte met zicht op het zuiden, voor of na de behandeling, relaxen met een kruidenthee en vers fruit. Een Family Spa, voor kinderen en ouders wordt ook aangeboden. Openingstijden van 8:00 tot 20:00.

Dankzij de meeting & eventruimtes is Hotel De Blanke Top ook geschikt voor vergaderingen of privé events. Vier luxe ingerichte ruimtes met clickshare presentatiesysteem, 65 inch tv-scherm. De Zwinpolder (115 m2) biedt plaats aan 75 personen. De Vlamingpolder (75 m2) 30, in de Zwarte Polderzaal (54 m2) 16 to 30 en in de kleinste, de Zandpolder (40 m2) kunnen 15 personen samenkomen. De zalen kunnen ook samen, in een geheel, gebruikt worden.

Andere hoteldiensten zijn de Kids area, de parking en de conciërge services voor het informeren van hotelgasten over nabijgelegen activiteiten zoals wandel- en fietsroutes, strandrecreatie of het verkennen van 10.000 hectare in het natuurreservaat de Zwin. Het bezoeken van de naburige steden is ook een optie: het middeleeuwse Brugge, het mondaine Knokke en de gastronomische vestingstad Sluis, allemaal op enkele minuten van Cadzand.

Op zondag en maandag worden arrangementen aangeboden zoals de Culinary Break, Relax Break, Relax Romantic Moments en Wine & Dine. De kamers kunnen gereserveerd worden vanaf € 180 per kamer, inclusief ontbijt, en kinderen jonger dan 2 jaar worden gratis verwelkomd.

Hotel De Blanke Top opende voor het eerst in de jaren 1960. Het echtpaar Nico en Henriette de Milliano kocht het hotel-caférestaurant en vertrouwde het toe aan hun dochter Monique, zoon René en zijn echtgenote Brigitte om het tot een elegant hotel te maken. In 2020 neemt de derde generatie, de zussen Kimm de Milliano en Anne-Laure de Milliano met de echtgenoot van Anne-Laure, Olivier Bott en Patrick Dielen het roer over. Het hotel verwelkomt regelmatige bezoekers uit Antwerpen (90 km), Brussel (120 km), Gent (70 km) en uit heel België, Nederland, Europa en de rest van de wereld. reservation@blanketop.nl Hotel De Blanke Top Boulevard de Wielingen – Cadzand, Nederland