Hotel de la Cité – Carcassonne: exclusieve meetings

Het Cité de Carcassonne is een historisch hotel met een indrukwekkende geschiedenis, gelegen in het hart van het middeleeuwse fort. Het heeft een prachtig uitzicht op de lager gelegen stad en de stadsmuren. Elke gast wordt begroet aan de voet van de middeleeuwse stad, steekt Pont Levis over en betreedt het fort. Hier begint uw reis door de tijd. Bij de ingang van dit unieke hotel kunt u een prachtige houten fresco bewonderen met historische en belangrijke figuren van de middeleeuwse stad. De suites hebben namen als de Viollet-le-Duc suite, de middeleeuwse suite en de neogotische suite.

Het Hôtel de la Cité is een betoverende plek gelegen midden in de middeleeuwse vesting van Carcassonne. Dit 19e-eeuwse hotel in neogotische stijl zit vol met verrassingen, o.m. geheime deuren en gangen, patio en tuinen met bomen die meer dan honderd jaar oud zijn. Dit gastvrij hotel, lid van de MGallery-groep, serveert in restaurant La Barbacane de gerechten van sterrenchef Jérôme Ryon. Hotel de la Cité werd in 1904 opgericht door Michel Jordy en Jean Cadenat, die het hotel zagen als een reis door de tijd en was nagenoeg 50 jaar lang het enige hotel in de stad, vandaar de naam. Onder de vele hooggeplaatste gasten namen zoals Sir Winston Churchill, prinses Gracia van Monaco en president Jacques Chirac.

In dit uniek kader kunnen uiteenlopende zakelijke manifestaties worden georganiseerd zoals seminars, cocktailparty’s en recepties voor maximaal 250 gasten. Het hotel beschikt over een ultra moderne en high tech audiovisuele apparatuur, zoals een groot scherm, videorecorder, digitale overheadprojector en kopieerapparaat. Op aanvraag kunnen aan het kader aangepaste activiteiten worden georganiseerd, zoals middeleeuwse banketten met troubadours en minstrelen, middeleeuwse toernooien, proeverijen van regionale wijnen of cruises op het Canal du Midi.

De beschikbare infrastructuur bestaat uit de zalen Dame Carcas 1, 2 en 3, respectievelijk 15 tot 24 personen naargelang de zaalopstelling. Le Salon du Jardin biedt 350m² en kan maximaal 220 gasten ontvangen, terwijl het potentieel van de Villa San Michele, 100m², varieert tussen 35 en 80 gasten. Het Salon de la Tour, 60 m², 20 tot 40 personen, wordt omringd door oude historische stenen en geeft aan vergaderingen of evenementen een exclusief VIP-accent. Bijzonder geschikt voor huwelijken, interviews, foto shoots maar ook voor executive board meetings.

www.hoteldelacite.com