Hotel de la Villeon: afspraak met cultuur en gastronomie

Meer dan twee eeuwen lang vormde dit huis het ontmoetingspunt van politici en kunstenaars. Sinds 2015 is het lid van de keten ‘Esprit de France’ en maakt het deel uit van de Luxury Hospitality, hoewel het zijn band met het verleden behield. Sinds de opening vonden in Hotel Villeon tal van culturele manifestaties plaats en bouwde het een brug met het universum van de Wijnstok, maar evenzeer met het universum van de Gastronomie. Het huis nodigt kunstenaars uit om hun nieuwe creaties te presenteren in samenwerking met de wijnbouwers. Maar ook gastronomische professionals komen er regelmatig samen om originele smaakcombinaties te testen en te proeven …

De erfgoedrondleidingen van Hotel de la Villeon:

Na het succes van de “Erfgoeddagen” besloot Hôtel de la Villeon om eens per maand (behalve in juli en augustus) een bezoek aan zijn erfgoed te organiseren. Bij reservatie kan een groep van 25 personen de geschiedenis en anekdotes van het hotel ontdekken. Deze bezoeken vinden plaats op zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur en eindigen met de mogelijkheid om in alle vrijheid te genieten van de bar “Le Gabriel”.

Een hebberig “snackmenu” om in volledige vrijheid te ontdekken:

Het idee is simpel, ongeacht of men in het hotel verblijft of gewoon op doorreis is, neemt men gewoon plaats in de tuin, op de binnenplaats of in bar Gabriel en kiest men uit het lokale culinaire aanbod geïnspireerd op lokale producten uit de Drôme-Ardèche, en geniet men ontspannen, solo of in duo of gezelschap van een drankje en de specialiteiten. Als extra’s zijn er ook zoute schotels (kaas / vleeswaren) en patés van Maison Salaison Marion (St Martial in de Ardèche). Iedereen kan trouwens ook de dag starten met een ontbijt in Hotel de la Villeon, dit tussen 07.30 tot 10.30 uur, en als het weer het toelaat, kan men genieten van de prachtige binnenplaats en serene omgeving – reservering vereist.hotel-villeon4

“The Gabriel” – de bar van Hotel de la Villeon:

Een moderne pleisterplaats met de sfeer van weleer. Deze intieme ruimte werd genoemd als eerbetoon aan Gabriel Faure die in 1877 in het Hotel de la Villeon werd geboren. De wijnkaart biedt handtekeningen voornamelijk van de as Bourgogne-Rhône-vallei, maar ook traditionele en tijdloze cocktails en de meest moerne creaties. – reserveren verplicht.

Degustatie workshops en ontmoetingen met de wijnboeren:

Hotel de la Villeon biedt belangstellende de mogelijkheid om zich als essentiële ambassadeur van het Oeonotourisme in de Rhône-vallei te affirmeren. Het hotel heeft op enkele jaren tijd een sterke band met de wijnbouwers van de regio Drôme-Ardèche opgebouwd en biedt zijn klanten de mogelijkheid om hun wijnkennis uit te breiden. Op maat gemaakte vergaderingen met experts uit de wijnwereld: wijnreizen, proeverijen ter plaatse of wijndegustaties in de kelder van het hotel in aanwezigheid van sommeliers en wijnbouwers zijn hierbij mogelijk.

Of het nu ter gelegenheid van een verjaardag, een vernieuwing van de huwelijksgeloften, een familiale gebeurtenis of een teambuildingsessies van een bedrijf gaat; het hotel beschikt over aangepaste ruimtes om deze gebeurtenis lang te laten nazinderen. Het beschikt over 16 kamers, waaronder 4 suites, 1 bar, tuinen met overhangende terrassen met uitzicht op de wijngaarden en het erfgoed van Tournon, 2 vergaderzalen, 1 kelder proeverij.

Hotel de la Villeon – 07300 Tournon-sur-Rhône –  www.hoteldelavilleon.com