Hotel Indigi opent in het historische Durham

Het nieuwe Hotel Indigo opende op een steenworp afstand van het UNESCO-werelderfgoed van de stad Durham met name de historische katedraal en het kasteel, zodat gasten volop kunnen genieten van het culturele en hsitoiche verleden van de stad.

Ook beroemd om zijn gelijknamige universiteit, is Durham beladen met historische pubs, monumentale gebouwen, gezellige cafés en betoverende kerken, omringd door glooiende landschappen en rustige dorpjes. Met zijn University Botanic Gardens, de River Wear en het markante landschap biedt de stad zijn bezoekers een aanlokkelijke gemoedsrust. Naast de kathedraal en het kasteel – die samen het UNESCO-werelderfgoed van de stad vormen – is de universiteit het derde element dat de beroemde drie-eenheid van de stad uitmaakt.

Het hotel vond een onderkomen in de monumentale Grade II – ‘Old Shire Hall’, onderdeel van de universiteit en was het administratief hoofdkantoor van de Vice-kanselier van de universiteit tot in 2012. De designelementen van heel wat charmante gebouwen uit deze wijk en het gebouw zelf werde, tijdens de renobvatie verwerkt. De 83 kamers van dit boetiekhotel weerspiegelen dan ook weelderig de rijkdommen van deze quasi unieke drie-eenheid. Het hotel beschikt over drie geëogende kamertypes, geïnspireerd op de academische wereld, paars getooid, de officiële kleur van de universiteit, tot grote slaapkamers met een weelderig gevoel en versierd met mooie wandtapijten. .

Gasten kunnen van kleine hapjes genieten in de Rotunda-bar maar er evenzeer kiezen uit een selectie heerlijke wijnen of lokale of ambachtelijke bieren. In de brasserie van het hotel, de Tinderbox espresso bar, kunnen ze zich volop ontspannen en proeven barista-stijl koffie en selectie vers gebakken broodjes en gebak. Het Marco Pierre White Steakhouse Bar & Grill biedt gasten kenmerkende steaks en tijdloze Franse en Franse klassiekers, geleverd met de unieke flair van Marco.

Paul Borg, General Manager van Indigo Hotel – Durham: “Durham is een van de mooiste steden in het Verenigd Koninkrijk met een rijke geschiedenis en culturele diversiteit. Hotel Indigo Durham omarmt deze creatieve persoonlijkheid en kijkt uit naar zowel lokale als internationale gasten om hen de typische wijken van Durham te laten verkennen. ”

Hotel Indigo wil in 2018 zijn footprint verstevigen met de opening van Hotel Indigo London – 1 Leicester Square; Hotel Indigo London – Aldgate; Hotel Indigo Milan – Corso Monforte en Hotel Indigo Stratford-upon-Avon.