Hotel Indigo: 2de hotel aan Franse Riviera – Cagnes-sur-Mer

Het toonaangevende boetiek- en lifestylemerk Hotel Indigo heeft zojuist Hotel Indigo Cagnes-sur-Mer geopend, het eerste hotel van het merk aan de Franse Rivièra. Het hotel is geïnspireerd door de mediterrane omgeving en is een uniek toevluchtsoord voor wie de middeleeuwse wijk en de kustlijn van de stad wil verkennen.

Hotel Indigo Cagnes-sur-Mer heeft 87 kamers die allemaal zijn ontworpen naar het voorbeeld van de wijk waarin het is gelegen, met een blauw-wit thema om gasten een echt ontspannend verblijf aan zee te bieden. Gasten die in het hotel verblijven, krijgen ook de kans om een stukje van de buurt mee naar huis te nemen, of dat nu een selectie is van de verzorgingsproducten van L’Atelier de la Maison Jaune, een plaatselijk gemaakt natuurlijk cosmeticamerk uit Nice, of een mooie sjaal van de Franse Rivièra-meisjes die deel uitmaakt van het uniform in het hotel.

Cagnes-sur-Mer staat bekend als een populaire bestemming voor bekende kunstenaars als Renoir, Chaïm Soutine en Yves Klein, en is de inspiratiebron voor vele beroemde schilderijen. Cagnes-sur-Mer wordt ook wel het ‘Montmartre van de Franse Rivièra’ genoemd. De stad ligt op 15 minuten rijden van de luchthaven Nice Côte d’Azur, rustig genesteld tussen de oevers van de Middellandse Zee en prachtige heuvels omzoomd met olijfbomen en cipressen. Gelegen tussen de badplaatsen Cannes en Nice langs de Côte d’Azur, heeft deze bescheiden stad een rijke geschiedenis en een prachtig landschap om haar bezoekers te charmeren. Van het middeleeuwse kasteel tot het fascinerende Renoir Museum, het 19e-eeuwse vissersdorp en de met restaurants omzoomde kustboulevard, Promenade de la Plage, er is genoeg te doen voor wie op zoek is naar een stukje Franse cultuur.

Gasten worden verwelkomd met een reeks lichte turquoise tinten die contrasteren met rijk donkerder blauw om de unieke tinten van de zee en de eindeloze luchten te weerspiegelen waar de Riviera bekend om staat. Het zachte meubilair in de openbare ruimten van het hotel blijft een nautisch gevoel oproepen. De kunstwerken  in het hotel zijn speciaal samengesteld in samenwerking met plaatselijk talent. Dankzij een samenwerking met Eric Garence, ambassadeur van de Côte d’Azur en ontwerper van affiches, kunnen gasten een unieke postkaart naar familie en vrienden sturen.

Hotel Indigo Cagnes-sur-Mer heeft een spectaculair zwembad op het dak met een panoramisch uitzicht op het Grimaldi kasteel, een geweldige plek om achterover te leunen en te genieten van het uitzicht met een drankje in de hand. Het Italiaanse restaurant van het hotel, Cucina Victoria, is het nieuwste in de buurt en is gespecialiseerd in lokale visgerechten met gerechten als Fritto Misto en romige garnalenrisotto. Het restaurant is de perfecte plek om te ontspannen na een dag van verkennen en verwelkomt zowel gasten als de lokale bevolking om te genieten van het uitzicht op de open keuken en de Italiaans geïnspireerde keuken.