Hotel Indigo debuteert in de drijvende stad Venetië

Nieuwe hoteldebatten in de onontdekte Venetië-wijk van Sant’Elena. IHG® kondigt met trots de opening aan van Hotel Indigo® Venice – Sant’Elena ter gelegenheid van het debuut van het merk in Venetië, Italië. Van paleizen tot piazza’s, van gondels tot gelato en van grachten tot carnaval – er is geen bestemming die zo magisch is als Venetië. Deze stad met 55.000 inwoners, vol met schoonheid en wereldberoemde bezienswaardigheden, trekt jaarlijks bijna 30 miljoen bezoekers. Ondanks haar immense populariteit zijn er nog steeds delen van de stad te ontdekken, zoals de wijk Sant’Elena, een wereldwijd centrum voor moderne kunst en cultuur, dicht bij het huis van het Internationale Filmfestival van Venetië en de Murano Glasfabriek.

Hotel Indigo® Venice – Sant’Elena ligt in het hart van de iconische Italiaanse stad, naast het kanaal Rio Sant’Elena. Het 75-kamer Hotel Indigo® Venetië – Sant’Elena is een rustig heiligdom dat een voormalig erfgoed weerspiegelt en een bijna spirituele rust uitstraalt, de perfecte plek om zich terug te trekken uit de drukte van het San Marco-plein. Het hotel bestaat uit twee vleugels die centraal verbonden zijn door een voormalige kapel en heeft een binnenplaats en grote ramen met hoge plafonds. Het hotel heeft ook een eigen tuin, een zeldzaamheid in Venetië, waar gasten kunnen genieten van een verfrissende cocktail en ontspannen na een dagje verkennen.

Het interieurontwerp brengt de originele kenmerken van het gebouw tot leven met oosterse invloeden die geïnspireerd zijn op de tradities en geschiedenis van Venetië, gecombineerd met een vleugje moderne elementen die contrasteren met de klassieke Venetiaanse stijl. Pluche fluwelen kussens, gelaagd op lederen stoelen en messing verlichting, contrasteren de diepe houten lambrisering op de muren in de lobby en het smaragdgroene marmeren barblad. De Ebru-schilderijen zijn verspreid over de openbare ruimtes en brengen de geschiedenis van Venetië tot leven vanaf de introductie van de gemarmerde papieren in hun beroemde repertoire van houtsneden, kopergravure en boekband.

Marco Costa, Hotel Manager van Hotel Indigo® Venetië – Sant’Elena: “Het hotel is het perfecte voorbeeld van hoe Hotel Indigo inspiratie put uit de lokale omgeving, waarbij het historische belang van het gebouw tot leven wordt gebracht door middel van design, terwijl het ook de ideale uitvalsbasis is voor de drukte van Venetië. Het ligt op slechts 15 minuten lopen van alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de San Marco-basiliek, de Brug der Zuchten en het Dogenpaleis in San Marco”.

Gasten kunnen ook charmante onafhankelijke winkels en bacari’s ontdekken, Venetiaanse wijnbars waar men de cicchetti (lokale snacks) serveert, naast schattige trattoria’s, huiselijke osteria’s en levendige pizzeria’s voor hen die de smalle straatjes in de buurt van het hotel verkennen. Maar als ze op zoek zijn naar heerlijke authentieke gerechten, nog dichter bij huis, dan serveert het restaurant van het hotel, Savor Restaurant & Bar, traditionele Venetiaanse smaken, van zeevruchten tot pasta, en exclusieve gerechten gemaakt door de Chef de cuisine, Giovanni Montella. Alle gerechten kunnen vergezeld gaan van zorgvuldig geselecteerde, fijne wijnen, in een verfijnde en elegante omgeving.

Grote lommerrijke parken zijn een zeldzaamheid in Venetië, maar op een korte wandeling naar het noorden ligt de Giardini della Biennale, een park uitgebouwd in opdracht van Napoleon Bonaparte, toen Venetië aan het begin van de negentiende eeuw onder Frans bestuur stond. Het park is het hele jaar door een centrum voor moderne kunst en cultuur, het komt evenwel echt tot leven tijdens de Biënnale van Venetië, die om de twee jaar plaatsvindt.