Hotel Indigo debuteert in het historische Bath

De opening van Hotel Indigo® Bath markeert de 18e opening van het merk in het Verenigd Koninkrijk. IHG® Hotels & Resorts breidt zijn boutique-voetafdruk verder uit met de opening van het langverwachte Hotel Indigo® Bath. Het 166 kamers tellende gebouw op de Grade I lijst is gelegen in een prachtig honingkleurig Georgisch terras dat in de 18e eeuw is gebouwd en ontving tal van beroemdheden waaronder Sir Walter Scott, William Wilberforce en de Hertog van York.

Omgeven door cultuur is Bath beroemd om zijn literatuur, romantiek en historische architectuur. De stad staat ook bekend om zijn oude Romeinse baden en is de thuisbasis van de enige natuurlijke warmwaterbronnen die u in Groot-Brittannië kunt gebruiken. Bath is ook de thuisbasis van een grote collectie musea en galerieën en een levendig stadscentrum vol met onafhankelijke winkels en restaurants. Net zoals geen twee buurten gelijk zijn, zijn geen twee Hotel Indigo eigendommen gelijk. Ze zijn elk ontworpen om de lokale cultuur, het karakter en de geschiedenis van de omgeving op een unieke manier te weerspiegelen.

Het ontwerp van Hotel Indigo Bath is gebaseerd op de omringende Georgische architectuur van de stad en de geschiedenis van de plaatselijke wijk. Het is een gedenkwaardige ervaring door de kunstzinnige combinatie van modern design en historische architectuur. Gasten kunnen kiezen uit vijf verschillende kamertypes, die een afspiegeling vormen van de omgeving van Bath:

– Kamers ‘Romance & Mischief’ – Geïnspireerd door het beruchte Debutant Seizoen in Bath, waar grootse avonden van gokken en frivoliteit vermengd worden met middagthee en het fluisteren van romantische beloftes. De kamers zijn op het hoofdbord voorzien van donkergroene houten lambriseringen in combinatie met een levendige, weelderige, roodfluwelen bekleding. Als knipoog naar de oude gokcultuur, zijn er speelkaart-bijzettafels. Het kunstwerk aan de muren speelt op het thema van de romantiek met liefdesvogels en portretten die door ex-liefhebbers zijn vernield.

– Literary Hideaway’ kamers – Deze kamers verwijzen naar de overvloed aan beroemde schrijvers in Bath en bieden gezelligheid aan creatieve schrijvers. De muren achter het bed zijn bedekt met een montage van romans van veel van de auteurs van Bath, een traditioneel schrijversbureau kreeg een kapiteinsstoel.

– Kamers ‘Georgian Architecture’ – Een sierlijke bed achterwand en grote hoge plafonds, versterkt het Georgische woongevoel. Gedurfde, symmetrische, maar ook geometrische patronen zijn een architecturaal onderdeel. Een diep en rijk kleurenpalet accentueert deze architecturale expressievorm.

– Tuinkamers – Deze kamers, die zich door de designperiodes heen bewegen, zijn een nieuw gebouwde moderne uitbreiding. Met een meer eigentijdse, lichte en jeugdige moderne vormgeving zijn weerspiegelen ze de tuin waarin ze zitten.

– Ondergrondse gewelfkamers – De in de 18e eeuw gebouwde gewelven zijn een prachtig voorbeeld van historische architectuur en herbergen de hotel suites. Met een zachte verlichting, zwarte houten afwerking, gewelfde plafonds, vloerverwarming en high-end bewerkte meubels, zijn deze een geweldige optie voor een speciale traktatie!

Alle kamers zijn uitgerust met comfortabele Hypnos bedden met luxe Egyptisch katoenen linnen, spa-geïnspireerde badkamers, Nespresso koffiemachines, high speed Wi-Fi en een verscheidenheid aan kanalen op een 40″ flatscreen-tv.

Hotel Indigo Bath is ook de thuisbasis van “The Elder”, een nieuw en spannend restaurant van de meervoudig bekroonde West Country restaurateur Mike Robinson, mede-eigenaar van de enige met een Michelin-ster bekroonde Londense pub, de Harwood Arms in Fulham. Hij opende ook The Woodsman restaurant en bar in Hotel Indigo® Stratford – Upon-Avon vorig jaar en won daarmee de Good Food Guide Best New Entry 2020. The Elder is de plek om te genieten van een authentieke, eerlijke en tijdloze Britse keuken, met een focus op duurzaamheid, seizoengebondenheid en lokale producten en is open voor lunch en diner met een à la carte menu. In de bar en op het terras op het zuiden kunnen bezoekers genieten van kleine borden, naast cocktails en Somerset ciders.

Op dit moment zijn er wereldwijd 121 Indigo hotels geopend, waaronder het onlangs geopende Hotel Indigo® Verona – Grand Hotel Des Arts en Hotel Indigo® Larnaca, met nog eens 102 in de pijplijn om in de komende 3-5 jaar te openen. Het eerste Hotel Indigo in de Arabische Golf, Hotel Indigo® Dubai Downtown zal ook later dit jaar worden geopend.