Hotel Indigo debuteert in Shakespeare’s geboorteplaats Stratford-upon-Avon

IHG® (InterContinental Hotels Group) kondigt de opening van Hotel Indigo® – Stratford upon Avon aan, waarmee het merk zijn debuut maakt in het hart van de historische marktstad. Stratford-upon-Avon is een stukje vervlogen Engeland en een magneet voor bezoekers uit de hele wereld die de pelgrimstocht maken naar de geboorteplaats van William Shakespeare en een van de beroemdste theaters ter wereld, Royal Shakespeare Theatre, bewonderen.

Hotel Indigo – Stratford upon Avon herbergt 93 stijlvolle kamers met ontwerpen die geïnspireerd zijn op de geschiedenis van de plaatselijke omgeving. Elke kamer is een eerbetoon aan het erfgoed van de stad, door gebruik te maken van klassieke Engelse materialen zoals wol en ruw hout. Een combinatie van antieke meubelstukken en moderne inrichting heeft tot doel een moderne ruimte te creëren die het verleden met een moderne twist viert.

De kamers van het hotel hebben drie opvallend mooie kamerontwerpen, die geïnspireerd zijn op de Bard en de geschiedenis van Stratford weerspiegelen, die teruggaat tot de middeleeuwen. De Tudor Rooms tonen de traditie van het 16e eeuwse gebouw en bieden een pad naar het verleden, met uitzicht op Shakespeare’s New Place, zijn woonhuis in het latere leven. Het Georgian Townhouse is geïnspireerd op Shakespeare’s Theatre, de kamers combineren een vleugje luxe met huiselijke charme. De Hedendaagse Kamers in de nieuwe vleugel bieden een verfijnde en elegante ontwerptekening uit het meer recente 20e eeuwse verleden.

Alle kamers zijn uitgerust met Nespresso-koffiemachines, een 40-inch flatscreen-tv en IHG Connect, IHG’s naadloze internetervaring voor gasten – waardoor het de perfecte keuze is voor een weekendje weg. Met Hypnos bedden geïnstalleerd in elke kamer, worden de gasten een luxe en comfortabele nachtrust beloofd. In de warmere maanden zullen de gasten kunnen genieten van een prachtige ommuurde privétuin vol met kruiden en de overdekte buiten BBQ-ruimte.

De buitenkant van het hotel biedt ondertussen een mix van traditie en moderniteit. De prachtige Grade 1 geklasseerde gevel dateert uit de 16e eeuw en was oorspronkelijk een public house. Meer recentelijk is het gebouw uitgebreid met een nieuwe moderne vleugel uit de jaren zestig. In het hele pand vinden gasten een zorgvuldig samengestelde selectie muurschilderingen, hedendaagse kunstwerken en 3D-artefacten geïnspireerd door Shakespeare.

Het hotel beschikt over een restaurant en bar, The Woodsman, onder leiding van Executive Chef Mike Robinson, mede-eigenaar van de met een Michelin-ster bekroonde Harwood Arms in Fulham, wiens passie voor Britse producten en duurzaam wild eten zeer bekend is. The Woodsman brengt zijn kernfilosofie van ‘field to fork’ naar Stratford-upon-Avon en biedt een uitzonderlijke eetervaring met een focus op duurzaamheid, seizoengebondenheid en lokale producten. Een grote houtoven en houtskoolgrill vormen het middelpunt van het restaurant, waar gasten kunnen kijken naar de chef-koks die de beste Britse herten, wilde zwijnen, runderen en Hebriden lamsvlees bereiden; allemaal opgegroeid op boerderijen met de hoogste normen in de veehouderij.

Het restaurant heeft ook een Feasting Room die overdag dienst doet als ontbijtruimte en ‘s nachts verandert in een private dining room. Voor degenen die in echte Britse traditie willen dineren, is de theatrale en getapete Feasting Room te huur, compleet met een lange centrale tafel voor maximaal 30 gasten. Bovendien maken de lokale bieren en de fantastische wijn van The Woodsman een geweldige bestemming om te eten en te drinken in Stratford-upon-Avon.

Er is ook een heerlijke theekamer, The Falcon Tea Room, in het gerestaureerde gebouw, met een knipoog naar het verleden van het gebouw, als het beroemde Falcon Hotel. Gelegen tussen de historische houten lambrisering en knapperende open haarden van The Falcon, vindt u Stratford op Avon’s meest elegante afternoon tea. s Nachts wordt de ruimte omgetoverd tot een romantische en luxueuze cocktailbar.

Er zijn momenteel 103 Hotel Indigo hotels wereldwijd geopend en er zijn er nog 99 in de pijplijn, waaronder Hotel Indigo® Hakone Gora, het eerste Hotel Indigo® Hakone Gora in Japan, dat later dit jaar zal openen. Alleen al in Europa zijn er 31 hotels geopend en worden de komende 3-5 jaar nog eens 18 hotels geopend.