Hotel Indigo Dundee opent zijn deuren

Het nieuwe Hotel Indigo Dundee werd ingeplant  in een van Europa’s opkomende designbestemmingen. Ooit beroemd om zijn textiel, bieden de industriële ruimten van de stad nu een onderkomen aan artiesten en collectieven, waaronder een bloeiende gaming-community die heeft geholpen om Dundee om te vormen tot het creatieve hart van de wereld van de computergames.

Dundee is de eerste UNESCO City of Design in het Verenigd Koninkrijk en wordt binnenkort de thuisbasis van V & A Dundee – het eerste designmuseum van Schotland, en  groeit ze uit tot een nog aantrekkelijkere vakantiebestemming voor kunst- en cultuurliefhebbers. Dundee  biedt ook een royaal aanbod aan musea,  theaters, galerijen en shoppingmogelijkheden met wereldberoemde golfbanen voor de deur, bv St Andrews. De culturele stadswijk biedt het bekroonde Dundee Contemporary Arts-centrum, het Dundee Rep Theater en het Sensation Science Centre, evenals een scala aan restaurants en cafés.

Het 102-kamers tellende Hotel Indigo Dundee werd ondergebracht in een 200 jaar oude getransformeerd jutemolen en bevindt zich tussen de waterkant en het hart van het winkelgebied. De eerste spinnerij werd in 1822 op de site gebouwd door de familie Baxter, die een van ‘s werelds grootste linnenfabrikanten. Respectvol gerenoveerd, zijn de drie kamerontwerpen van het hotel geïnspireerd op het verleden en het heden van Dundee en behielden de originele gewelfde metselwerkplafonds. De Dundee Cake-kamer brengt discrete marmelade-motieven door de hele kamer met jute gordijnen. De stripkamer is geïnspireerd door DC Thompson naar een strip genaamd ‘Black Bob’ over een herdershond die de dag redde. De Gaming room weerspiegelt de bloeiende computerspeelindustrie van Dundee, de geboorteplaats van Grand Theft Auto. Geheime gamingcodes vindt men in de ‘dado-rail’ en literatuur in de kamer, codes die verwijzen naar de unieke links met de videogamesector. Bedden zijn afgewerkt met dekens van de lokale textielontwerper, Hilary Grant, wiens werk is geïnspireerd op het breken van golven op de rivier de Tay.hotel-indigo-dundee-5493225294-2x1

Het restaurant en de bar van Hotel Indigo Dundee, Daisy Tasker, biedt gasten een eigentijdse benadering van traditionele Schotse gerechten met een overvloed aan verse vis, eersteklas vlees en lokaal geteelde verse groenten. Genoemd naar een geliefde wever die activiteiten organiseerde voor de jute molenarbeiders, is het restaurant met de originele sociale van Daisy in het achterhoofd,  de ideale plek om samen met familie en vrienden te eten en drinken.

William Inglis, General Manager, Hotel Indigo Dundee: “Dit is een uniek en prachtig hotel dat door een slim ontwerp, het erfgoed echt op de voorgrond plaatst. Dundee is onlangs uitgeroepen tot een van de beste steden om dit jaar te bezoeken gezien de rijke cultuur overal in de stad wordt tentoongesteld. Met de opening van de V & A later dit jaar, kunnen we gasten van over de hele wereld verwelkomen en hen tonen wat deze ongelooflijke stad te bieden heeft. “