Hotel Indigo: inspirerende locaties in de Verenigde Staten

Hotel Indigo, het boetiekhotelmerk van IHG Hotels & Resorts, zet zijn groeimomentum voort met drie spannende openingen in enkele van de meest uitgesproken buurten in de Verenigde Staten – New Orleans, Nebraska en Colorado.

Net zoals geen twee buurten hetzelfde zijn, zijn geen twee Hotel Indigo hotels hetzelfde. Elk hotel belicht de wereld in zijn buurt en put inspiratie uit de lokale geschiedenis en culturele tradities, architectonische invloeden, culinaire scènes en diverse persoonlijkheden.

Hotel Indigo Silverthorne in Colorado

Als eerste hotel van het merk in de bergen in de VS is Hotel Indigo Silverthorne een uitnodigende ontsnapping die avontuur op grote hoogte biedt. Silverthorne, gelegen tussen de resorts van Breckenridge en Copper Mountain, is een charmant stadje met een rijke geschiedenis. In 1881 kwam rechter Marshall Silverthorne, de naamgever van de stad, naar het gebied op zoek naar goud. De zoektocht van de rechter naar goud verblindde hem en anderen voor de ware rijkdom van het gebied – de enorme overvloed en duizelingwekkende schoonheid van de omgeving. Vandaag de dag is Silverthorne een bloeiend stadje met dezelfde nieuwsgierige geest van zijn voorvaderen.

Hotel Indigo Silverthorne ligt te midden van de wilde en onverbiddelijke schoonheid van Colorado en kijkt naar de sneeuwkappen van de nabijgelegen Gore Range en Buffalo Mountain, de kronkelende, met sparren omzoomde oevers van de Blue River en de aanzwellende, met gras begroeide riviervallei als inspiratie, en viert deze natuurwonderen en de lokale buurt in het hele pand. Als gasten het hotel binnenkomen, worden ze verwelkomd met een knapperend haardvuur, warme, aardse accenten en kunstwerken die zijn beïnvloed door de natuurlijke omgeving.

Hotel Indigo Silverthorne haalt ook inspiratie uit de bewoners – arbeiders die decennia eerder kwamen met dromen over het delven van goud of het bouwen van het Dillon Reservoir, maar ook stadsbewoners die jaarlijks samenkomen om de prachtige fractals in de sneeuw te vieren, het Noche de Candela Festival of de Burning of the Snowman (verbranding van de sneeuwman). Het unieke ontwerp van de 111 kamers van het hotel is geïnspireerd op de historische wortels van de stad, met goudpatronen in het decor als een subtiele knipoog naar degenen die oorspronkelijk op zoek naar goud kwamen.

Hotel Indigo Silverthorne biedt een scala aan voorzieningen, van een skiwinkel tot fietsverhuur, perfect om de Angler Trailhead af te fietsen, om de omgeving te verkennen. Een verwarmd binnenzwembad met uitzicht op de patio is een rustige plek om te ontspannen na een dag op de piste. Het restaurant van het hotel, Kúcu Bistro & Tequila Bar, een verwijzing naar de nabijgelegen Buffalo Mountain met “kúcu” wat “buffel” betekent, is een bruisende plek waar bezoekers zich kunnen mengen met de lokale bevolking. Hier worden lokaal geïnspireerde gerechten geserveerd. Proef de kenmerkende Elk Chucks van het restaurant, gespiesd met cactus en krokante hatch rellenos.

Hotel Indigo New Orleans – French Quarter in Louisiana

New Orleans is een plek waar iedereen wordt aangemoedigd om te leven als zijn authentieke zelf. Hotel Indigo New Orleans – French Quarter haalt zijn inspiratie uit de geluiden en bezienswaardigheden van lokale tradities, waaronder de dreunende melodieën van fanfares, de creatieve kostuums van de lokale bevolking en bezoekers, en de verleidelijke lokroep van de “second line”-optochten van de stad.

De “second line”-traditie is verweven met het weefsel van de gemeenschap en gaat terug tot de sociale hulp- en plezierclubs van het begin van de 19e eeuw. Deze feestelijke optocht stond open voor iedereen om zich te verheugen in het leven en heeft zich uiteindelijk ingegraven in het dagelijkse ritueel van het leven – ter gelegenheid van begrafenissen en vieringen, of om geen andere reden dan om samen te komen in vrolijkheid.

Hotel Indigo New Orleans – French Quarter met 143 kamers nodigt gasten uit om “deel uit te maken van dat aantal”. Het hotel ligt in het Central Business District langs ‘s werelds oudste continu werkende tramspoorweg en staat precies op het kruispunt waar ooit het historische St. Charles Hotel opdoemde. De levendige buurt, op een steenworp afstand van het bruisende French Quarter, is een kruispunt van historische architectuur en hedendaags leven, met openbare kunstwerken die de rijke cultuur van de stad vieren, opmerkelijke theaters en levendige nieuwe eethallen.

Na het ontdekken van de plaatselijke kunstgaleries, een nostalgisch ritje met de St. Charles-lijn en het proeven van de beroemde beignets van Café du Monde, kunt u Common Interest bezoeken, de restaurantlounge van het hotel die gasten en lokale bewoners samenbrengt en een eigentijdse draai geeft aan de traditionele keuken van New Orleans.

Hotel Indigo Omaha Downtown in Nebraska

Het nieuwe Hotel Indigo Omaha Downtown weerspiegelt het zorgvuldige vakmanschap van het verleden en ontmoet gasten in het heden. Eeuwenlang leefden inheemse stammen langs de omringende bluffs en de aanzwellende graslanden van het huidige Omaha, waaronder de Omaha-stam die de naam van de stad draagt. Het woord “Omaha” betekent losjes “bewoners van de bluf”.

De bonthandel tussen inheemse stammen en pionierende kolonisten vormde de basis voor permanente gemeenschappen in de eerste helft van de 19e eeuw, en een bouwhausse na de Eerste Wereldoorlog leidde tot de bouw van het iconische The Logan en de charmante huizen langs Florence Boulevard. Tijdens de kinderjaren van The Logan, op het hoogtepunt van de drooglegging, zouden verschillende huizen aan “Omaha’s Prettiest Mile” deel hebben uitgemaakt van de illegale handel in sterke drank. Volgens de plaatselijke overlevering werd een reeks ondergrondse tunnels gebruikt als geheime doorgang om drank te vervoeren en op te slaan. De verhalen over de tunnels zijn in de loop van de vorige eeuw veranderd, maar dat geldt ook voor Omaha.

Deze ondergrondse gewelven en tunnels vormen delen van het historische Hotel Indigo Omaha Downtown, gelegen op een steenworp afstand van de Missouri River die Nebraska en Iowa van elkaar scheidt. Het hotel verwelkomt gasten met een verfijnde ambiance, aangevuld met rijke, texturale elementen en moderne gastenkamers. Als eerbetoon aan het clandestiene verleden van de buurt is er Anna’s Place, een speakeasy genesteld in de lobby van het hotel, waar op de drooglegging geïnspireerde cocktails worden gemaakt met lokale sterke dranken en ingrediënten.

Met Hotel Indigo Omaha Downtown op een steenworp afstand van de culturele juweeltjes van de stad, worden gasten aangemoedigd om de lokale creatieve scene te ontdekken, waar ze talloze podia voor muziek, toneelstukken en musea kunnen verkennen, waaronder het Joslyn Art Museum en The Durham Museum. Gasten die op zoek zijn naar een gastronomische reis zullen genieten van de vele multiculturele smaken en bekende favorieten in de buurt.

Momenteel zijn er wereldwijd 129 Hotel Indigo hotels geopend, waaronder het onlangs geopende Hotel Indigo Belgrado in Servië en Hotel Indigo Cagnes-sur-mer in Frankrijk. Het merk heeft nog eens 116 hotels in de pijplijn met een spannende line-up van wereldwijde openingen in 2022, waaronder Hotel Indigo Karuizawa in Japan, Hotel Indigo Galapagos in Ecuador en Hotel Indigo Vienna – Naschmarkt in Oostenrijk.