Hotel Indigo Jakarta: exclusieve nieuwe ontwikkeling

Een eigentijdse boutique ervaring, die de stedelijke levendigheid versmelt met het lokale karakter. InterContinental Hotels Group verwelkomt ‘s werelds meest buurtgerichte merk, hotel Indigo, in Indonesia’s Special Capital Region of Jakarta, met de ondertekening van Hotel Indigo Jakarta Pantai Indah Kapuk.

De partners van IHG in dit belangrijke project zijn PT Kapuk Naga Indah, de eigenaar van de grond en het gebouw en een dochteronderneming van projectontwikkelaar Agung Sedayu Group (ASG) en Salim Group. De ondertekening markeert het begin van een strategisch partnerschap tussen Agung Sedayu Group en InterContinental Hotels Group als een van hun voorkeurspartners voor hotelprojecten in Indonesië.

Het PIK-project beantwoordt aan het verlangen naar elegant wonen met voorzieningen van wereldklasse, een dynamische sociale scène en natuurlijke accenten binnen handbereik. De ontwikkeling injecteert nieuwe energie in deze exclusieve zone in het noorden van Jakarta. Het hotel is een eigentijdse en toch unieke Indonesische buurtervaring, die tegemoet komt aan een dynamische dwarsdoorsnede van reizigers uit de hele wereld – die op zoek zijn naar werk, ontspanning, plezier en lokale inspiratie voor hun toekomstige reizen.

Hotel Indigo Jakarta Pantai Indah Kapuk is een opvallende toevoeging aan de aanwezigheid van IHG in Indonesië. De archipel heeft de op drie na grootste bevolking ter wereld, met 270 miljoen inwoners. Als eerste Hotel Indigo in Jakarta zal het pand de merkwaarde van Hotel Indigo versterken en de bekendheid van het merk bij een groeiend aantal binnenlandse reizigers vergroten.

Het nieuwe 200-kamerhotel is gelegen in een exclusieve ontwikkeling op Golf Island PIK of Kawasan Pantai Maju en ligt in een nieuwe wijk, speciaal gebouwd voor de dynamische werk-spel-reizen levensstijl van Jakarta. Het PIK-hotel ligt op slechts 13 kilometer of 15 minuten rijden van Soekarno-Hatta International Airport en 20 kilometer of 40 minuten rijden van het centrum van Jakarta, en strekt zich uit over de kustdistricten van Noord-Jakarta. Het project biedt onderdak aan luxewoningen, moderne kantoren, internationaal gerenommeerde onderwijsinstellingen en vrijetijdsvoorzieningen van wereldklasse – waaronder een golf- en countryclub, een waterpark, een luxueus winkelcentrum en hotels.

Het hotel opent in 2022 en combineert de vele culturele invloeden van Jakarta met een moderne, op Zen geïnspireerde signatuur en architectuur. De kunstzinnig ontworpen interieurs weerspiegelen de inspiratie van de bruisende buurt van het hotel en balanceren een mix van Indonesische traditie en eigentijdse styling.

De 1.076 m² grote, aanpasbare vergaderzaal van het hotel biedt plaats aan maximaal 375 gasten en is geschikt voor elke gelegenheid. De goed uitgeruste fitnessruimte stelt bezoekers in staat om regelmatig te trainen en zo een actieve levensstijl aan te vullen terwijl ze niet thuis zijn. De faciliteiten in de buurt van het hotel zijn ook geschikt voor activiteiten in de buitenlucht, zoals joggen en golfen. Verschillende winkels in het pand stellen bezoekers in staat om benodigdheden, snacks en lokale souvenirs te kopen.

Gasten van Hotel Indigo Jakarta Pantai Indah Kapuk hebben onbeperkt toegang tot de aangrenzende Day Club, waar ze kunnen socialiseren en gebruik kunnen maken van de vele faciliteiten van de club. Voor degenen die de omgeving willen verkennen, zijn de typische Neighbourhood Hosts van Hotel Indigo 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar, met gepersonaliseerde routes die de ‘nieuwe Jakarta’-ervaring verder uitbreiden.

IHG heeft momenteel 24 hotels in Indonesië met een pijplijn van 16 hotels die in de komende drie tot vijf jaar zullen worden geopend. Zes merken van IHG zijn vertegenwoordigd in de huidige portefeuille, met nog twee nieuwe merken op de markt – Kimpton en Regent, beide op Bali.