Hotel Indigo maakt zijn debuut in Sydney

IHG Hotels & Resorts en Pro-invest Group kondigen de opening aan van Hotel Indigo Sydney Potts Point, waarmee het op de buurt geïnspireerde wereldwijde boetiekmerk in Sydney debuteert. De onthulling van het 105 kamers tellende hotel markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het pand dankzij de miljoenenrenovatie van Pro-invest Group, geïnspireerd op de eclectische wijk Kings Cross, die al bijna een eeuw een plek is voor creatievelingen en feestvierders.

Verscholen achter het iconische neon Coca-Cola-bord van de stad, biedt het boetiekhotel in nieuwe stijl nieuwsgierige reizigers een plaats op de eerste rij voor de 24-uurs cultuur van gastvrijheid en entertainment van King Cross. Met een knipoog naar het verleden, het heden en de toekomst van de locatie als mekka voor muzikanten, entertainers en artiesten, worden gasten verwelkomd in een theatrale lobby waar een speciaal samengestelde kunstcollectie de toon zet.  Gasten kunnen zelfs hun eigen touch aan de sfeer geven door vintage vinylplaten te selecteren om elke avond op de draaitafel van de lobby te draaien.

Speelse, op de buurt geïnspireerde elementen worden voortgezet op de verdiepingen van de gastenkamers, met lenticulaire bewegwijzering en kunstwerken in opdracht die een eerbetoon zijn aan de deco-architectuur van het gebied en de beroemde cabaret- en dragshowscene. Het gewilde uitzicht op de stad, de haven van Sydney of het opvallende neonverlichte straatbeeld biedt het uitzicht vanuit de creatief ingerichte kamers, waarvan sommige een eigen terras en balkon hebben. Terwijl minibars royaal gevuld zijn om een avondje uit te beginnen of de ochtend een kickstart te geven, wordt verwacht dat een ontbijtmenu op de kamer voor de hele dag een populaire bestelling zal zijn. Lokale designer badjassen en biologische verzorgingsvoorzieningen voegen een extra niveau van comfort toe.

De beroemde chef-kok uit Sydney, Luke Mangan, heeft ook zijn intrek genomen in de buurt met zijn nieuwe restaurant en bar, Luc-san. Een ander onderdeel van de revitalisering van de site door Pro-invest Group, deze Franse Izakaya aan de straatkant is al een bruisende toevoeging aan Potts Point en plaatst gasten van Hotel Indigo naast de nieuwste eetgelegenheid van de stad. Hotelgasten kunnen ook genieten van gerechten van het Frans-Japanse menu in het comfort van hun kamer. Luke Mangan zal ook toezicht houden op The X Café, een café ter grootte van een bijoux van ‘s morgens vroeg tot laat in de middag, genesteld in de lobby van het hotel, waar elke dag lattes voor het middaguur worden geserveerd aan gasten en de lokale bevolking. Het ontdekken van meer bistro’s, boetieks en galerieën in Potts Point overdag en bars, clubs en theater ‘s avonds begint direct vanaf de deur van het hotel aan Kings Cross Road, terwijl de botanische tuinen van Sydney, de haven en het CBD allemaal op loopafstand liggen.

Hotel Indigo Sydney Potts Point is het vierde hotel in eigendom van en geëxploiteerd door Pro-invest Group in Sydney en het derde Hotel Indigo in de Pro-invest-portefeuille, na de opening in augustus van Hotel Indigo Melbourne op Flinders en Hotel Indigo Brisbane City Centre eind vorig jaar. Pro-invest Group heeft in totaal 32 hotels open en in de pijplijn in Australië en Nieuw-Zeeland. De groep is de grootste franchisepartner van IHG Hotels & Resorts in Australazië met een uitgebreid aanbod van Holiday Inn Express-hotels en recente openingen onder de merken Kimpton en voco.

Hotel Indigo maakt deel uit van het IHG Luxury & Lifestyle-portfolio en is ‘s werelds buurthotel dat viert hoe gasten enkele van de meest inspirerende en cultureel rijke buurten ter wereld kunnen ontdekken of herontdekken. Bij een verblijf in Hotel Indigo is het niet alleen om een plek te bezoeken, het gaat erom dat je volledig wordt ondergedompeld in de buurt en er een beetje van mee naar huis wilt nemen. Met 278 open of pijplijnhotels wereldwijd, put elk hotel uit de lokale buurt, cultuur en populaire trends op het gebied van eten, drinken en design om een warme en levendige sfeer te creëren.