Hotel Indigo Miami Brickell

Boutique lifestyle merk Hotel Indigo maakt gebruik van de schoonheid van contrasten in Miami in de wijk Brickell met zijn vijfde opening dit jaar.

Het hotel ligt ten zuiden van de Miami River aan SW 11th Street in Mary Brickell Village – een deel van het financiële district van de stad waar de afgelopen jaren veel is geïnvesteerd en ontwikkeld – en vertelt het verhaal van de buurt, waar een symfonie van Latijnse, Spaanse, inheemse Amerikaanse en Amerikaanse volksinvloeden dagelijks wordt omarmd en gevierd. De bijzondere locatie en het prominente exterieur onthullen opvallende interieurs die zijn ontworpen door de internationaal erkende architect en modeontwerper Angel Sanchez van Sanchez + Coleman Studio. De dramatische, eigentijdse ontwerpen van Sanchez, zijn Venezolaanse afkomst en zijn bekendheid in Latijns-Amerika en de VS maakten hem de perfecte keuze om dit project te leiden.

De Brutalistische stijl van de binnenarchitectuur bestaat uit gegoten beton en strakke geometrische lijnen en wordt gecontrasteerd door het levendige palet van rijk blauw en helder geel en het mozaïekthema dat door alle ruimtes loopt. In de 140 kamers zijn lokale kunstwerken en ronde tapijten te zien, geïnspireerd op de archeologische vindplaats van de oude Miami Circle die vlak bij het hotel is opgegraven. De site was van groot belang voor het verhaal van de eerste bewoners van Miami Brickell – het inheemse Tequesta volk, dat meer dan 2000 jaar in het gebied woonde.

Gasten zullen inchecken omringd door prachtig op maat gemaakt tegelwerk, dat het mozaïek van invloeden en culturen oproept die in Brickell gedijen en samenwerken. Op de zesde verdieping kunnen gasten baden in de 248 dagen zon van Miami bij het buitenzwembad met zonneterras. Naast het zwembad kunnen gasten trainen in het 24 uur per dag geopende fitnesscentrum, uitgerust met de nieuwste cardio-apparatuur, gewichtsmachines en gewichten, en genieten van de ramen van vloer tot plafond met uitzicht over het centrum van Miami en de oceaan.

Mosaico Kitchen and Bar biedt een uniek restaurant in Miami, met pan-Latijns-Amerikaanse smaken die beïnvloed zijn door de vele Latijns-Amerikaanse gemeenschappen in de stad. Ontbijt, diner, geweldige koffie en lokale ambachtelijke bieren worden geserveerd in zowel de casual binnenruimte en buiten terras tuin. Executive Chef Manuel Sulbaran is afkomstig uit Merida, Venezuela en brengt meer dan twintig jaar internationale en lokale ervaring met zich mee. Hij is gepassioneerd door lokale boerderijen en ranches en hun teams en altijd op zoek naar manieren om seizoensgebonden en lokale ingrediënten in de menu’s te verwerken. Zijn aanpak sluit perfect aan bij de idealen van het merk. Drankjes kunnen worden genuttigd in het restaurant of de lounge en omvatten seizoensgebonden cocktails en sterke dranken die knipogen naar het verleden en heden van Miami.

De centrale ligging van het hotel is ideaal voor gasten die de buurt en de stad daarbuiten willen verkennen, of ze nu op zakenreis zijn of op vakantie. Het hotel ligt naast de Miami Metromover – een gratis verbinding tussen het centrum en de wijk Brickell – en op korte loopafstand van de metro van Miami en de cruisehaven van Miami. Het ligt ook op loopafstand van enkele van de beste restaurants, bars, uitgaansgelegenheden en uitstekende winkels van Miami en dicht bij veel van de culturele en kunstmusea, attracties, de haven van Miami, American Airlines Arena.

Geïnspireerd door de kleuren, texturen, geschiedenis, gebouwen en mensen die deel uitmaken van elke buurt, viert Hotel Indigo deze elementen om elke gast onder te dompelen in een unieke lokale ervaring, die hun nieuwsgierigheid prikkelt vanaf het inchecken, tot hun verblijf op de kamer, tot het dineren en verder. Het merk staat naast Six Senses Hotels Resorts Spa, Regent Hotels & Resorts, InterContinental Hotels & Resorts en Kimpton Hotels & Restaurants als onderdeel van de Luxury and Lifestyle Collection van IHG Hotels & Resorts.