Hotel Indigo opent deuren in Italiaanse modehoofdstad Milaan

Hotel Indigo® Milan – Corso Monforte brengt het boetiekhotelaanbod naar de stad. Het boetiekhotel Indigo® opent zijn derde hotel in Italië in de bruisende stad Milaan. Hotel Indigo® Milan – Corso Monforte, is centraal gelegen in de buurt van de bekende modewijk – de perfecte locatie voor mensen die een van de hoofdsteden van de modewereld willen verkennen.

Milaan is de geboorteplaats van enkele van ‘s werelds meest erkende high-end modeontwerpers, waaronder Prada, Armani en Dolce & Gabbana. Mode heeft een enorme rol gespeeld in de Milanese cultuur voor het beste deel van drie eeuwen, sinds de eerste modehuizen van de stad zich hier in de 18e eeuw vestigden.

Hotel Indigo biedt een toegangspoort tot enkele van ‘s werelds meest inspirerende wijken en locaties. Elk hotel brengt de buitenwereld naar binnen; het putten uit de omgeving om elk aspect van elk hotel te inspireren, van intrigerende ontwerpen tot lokaal geïnspireerde menu’s.

Hotel Indigo® Milan – Corso Monforte haalt zijn inspiratie uit de omringende buurt en mengt elementen uit de Italiaanse vintage mode uit de jaren 1950 met eigentijdse cues die intrinsiek verweven zijn in één naadloos interieurthema van de mode door de eeuwen heen. In de 75 kamers van het hotel zijn gedurfde prints en kleuren op de muren te zien en zijn kunstwerken en schetsen van Biki, een van de meest opvallende namen uit de Milanese modewereld in de jaren ’30, ’40 en ’50, te zien. Biki opende haar eerste atelier in 1934 in Milaan en opende de weg in de ontwikkeling van de prét-a-porte mode. Haar stijl was typisch Italiaans klassiek, speciaal gemaakt voor de Milanese ‘vita’ – het hoge leven. Door het hele hotel heen zie je knipoogjes naar deze stijl door elementen als de grote klassieke, vintage, in leer gebonden, klassieke kofferbak met de initialen van het hotel in reliëf.

Van ‘hoedendoos’ nachtkastjes, bolhoedenlampen en bureau’s voor naaimachines, het hotel beschikt over unieke designkenmerken die herkenbaar zijn voor de modekenner, terwijl ze tegelijkertijd passen in de oorspronkelijke architectuur van het gebouw. Door het hele historische paleis heen zijn de gedetailleerde, klassieke plafonds en wanden met lambrisering te zien, wat het klassieke tijdperk van het hotel doet herleven. Grote bogen domineren en omringen de binnenplaats, waardoor het de perfecte plek is voor een kopje koffie of een drankje in de namiddag.

Mauro Fiore, General Manager, Hotel Indigo® Milan – Corso Monforte: “Het is zeer toepasselijk om onze deuren net op tijd te hebben geopend voor de Milanese modeweek in september, een van de meest levendige en spannende evenementen van de stad. Het hotel is een goed voorbeeld van hoe Hotel Indigo inspiratie uit de lokale omgeving opneemt in de ontwerpfilosofie en is de perfecte keuze voor wie Milaan wil verkennen en zich wil onderdompelen in de modegeschiedenis van de stad”.

Eric Viale, Managing Director Southern Europe, IHG: “Met het oog op een verdubbeling van zijn portefeuille in de komende drie tot vijf jaar, zet Hotel Indigo zijn sterke groei voort als een van de grootste merken in dit snelgroeiende segment. Het merk is nu thuis in meer dan 100 verschillende en levendige wijken wereldwijd, wat een ongelooflijk spannende mijlpaal is. Wij bieden onze gasten het beste van twee werelden – de belofte van een designgeleid hotel en de geruststelling van een consistent hoogwaardige ervaring met de IHG naam erachter.”.

Wereldwijd zijn er meer dan 109 hotels Indigo geopend, waarvan er meer dan 103 in de pijplijn zitten, waaronder Hotel Indigo® Hakone Gora, het eerste Japanse Hotel Indigo® Hakone Gora, dat later dit jaar zal openen. Alleen al in Europa zijn er 32 hotels geopend in de belangrijkste wijken en er zijn er nog eens 19 die in de komende 3-5 jaar geopend zullen worden*.

Onlangs opende IHG het langverwachte Hotel Indigo® Venice – Saint’Elena, het eerste IHG-hotel met het merk IHG op het eiland Venetië, en Hotel Indigo® Stratford upon Avon, in het hart van Shakespeare’s geboortestad. Tweepersoonskamers vanaf € 200,-.