Hotel Indigo opent een botanisch geïnspireerd hotel in Brussel

De opening van het Indigo® Brussels-City Hotel markeert de komst van de tweede vestiging van het merk in België en het grootste Indigo® Hotel in Europa.

Het IHG®-boetiekhotelmerk Hotel Indigo® kondigt met trots de opening aan van Hotel Indigo® Brussels-City, aan het Karel Rogierplein te Brussel. Het hotel ligt op loopafstand van de belangrijkste toeristische attracties, restaurants en grote internationale bedrijven in de Brusselse wijk die bekend is als “Little Manhattan”. Het is de perfecte keuze voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Net achter deze bruisende moderniteit ligt een mooie en rustige groene ruimte, de Botanische Tuinen, ook een bezoek waard voor degenen die al dan niet in het hotel verblijven. Brussel is het epicentrum van architecturale schatten met unieke buurten verspreid over de stad. Van de koninklijke wijk tot het grote paleis en Îlot Sacré met het gotische stadhuis uit de 15e eeuw, de stad heeft veel te bieden aan bezoekers.

Aangezien twee hotels nooit exact hetzelfde zijn, zo is elk Hotel Indigo® uniek met een elegante en unieke inrichting. Hotel Indigo® Brussels-City is geïnspireerd op het omringende groen van de botanische tuinen, en heeft 284 kamers in de geest van drie botanische thema’s: floral, herbal en tropical. Het ontwerp van de kamers is doordrenkt met de grote kas van weleer, verdeeld over de drie klimaten. Bezoekers worden volledig ondergedompeld in een unieke botanische sfeer in het hele hotel, met de muren en plafonds van de kamers geïnspireerd door gedurfde botanische motieven en het PikaPlant-terrarium, het originele hermetische zelfvoorzienende terrarium.

Elke kamer biedt kwaliteitscomfort, met luxe beddengoed, een werkruimte met onbeperkt water, een koffiezetapparaat, een Smart tv, breedbandinternet en ”een op Art Deco geïnspireerde » spa-badkamer.

Benjamin Tenius, General Manager van het Hotel Indigo® Brussels-City legt uit: “We zijn verheugd onze deuren te openen voor bezoekers in deze dynamische wijk van Brussel. In Hotel Indigo willen we een totaal innovatieve ervaring creëren die contrasteert met de buurt. Onze kamers zijn niet alleen ontworpen volgens het universum van de omliggende tuinen, maar onze gemeenschappelijke ruimtes hebben ook veel binnenplanten en plantenwanden, evenals een bloeiende buitengevel. Met ons ontwerp en onze identiteit geïnspireerd door de lokale geschiedenis, krijgen bezoekers een voorproefje van de buurt voordat ze de stad zelfstandig gaan verkennen. »

Mario Maxeiner, Managing Director van IHG Northern Europe, zegt: “Hotel Indigo is het snelstgroeiende IHG-boetiekhotel merk en zal naar verwachting de komende 3-5 jaar verdubbelen. Het merk is nu gevestigd in meer dan 100 verschillende en moderne wijken over de hele wereld, wat een ongelooflijk opwindend keerpunt is. We bieden klanten het beste van twee werelden -de belofte van een designhotel en de garantie van een luxe ervaring met de gerenommeerde IHG erachter. ”

Om de ervaring voort te zetten, herbergt het hotel ook het nieuwe SERRA-restaurant, een plek dat zich toelegt op het aanbieden van gezonde en evenwichtige gerechten, zowel goed voor mens als voor de planeet. SERRA verbindt de aarde met de kas en is een eerbetoon aan de natuur en de teelt. Bezoekers hebben veel opties, van een snelle biologische snack bij Urban Picnic tot een meer gastronomisch menu in de Garden Kitchen. SERRA is gericht op de filosofie van welzijn om zijn gezondheid en ons milieu te behouden en beschrijft zichzelf als een authentieke en ecologische locavore-vestiging.

Indigo Hotels heeft meer dan 112 vestigingen wereldwijd en 102 hotels in voorbereiding op opening. In Europa bevinden 37 hotels zich in essentiële districten en 19 andere gaan de komende 3 tot 5 jaar open.

Onlangs opende IHG het langverwachte Hotel Indigo® Hakone Gora, in Japan.