Hotel Indigo opent in Verona

Een nieuwe look voor het Grand Hotel Des Arts

 

Een van de meest prestigieuze hotels in de stad is onlangs heropend, na een spannende herinrichting onder het merk Hotel Indigo® van IHG Hotels & Resorts.

“Twee huishoudens, allebei gelijk in waardigheid, In eerlijk Verona, waar we onze scène leggen…” De beroemde openingsregels van Shakespeare uit Romeo en Julia blijven mensen van over de hele wereld naar Verona, Italië, trekken. Het verhaal van de door sterren gekruiste liefhebbers is ook een inspiratiebron voor het nieuwste lid van het merk Hotel Indigo® van IHG Hotels & Resorts.

Met 62 uniek ontworpen kamers haalt Hotel Indigo® Verona – Grand Hotel Des Arts inspiratie uit de passie van de stad voor het behoud van de geschiedenis. Met hoofdborden in de kamers die de prachtig bewaarde fresco’s in de stad nabootsen, en de lambrisering aan de achterkant in de lobby die speelt met de tuin van Romeo en Julia, zullen de gasten in het ontwerp van het hotel knipogen naar de omliggende wijk kunnen vinden. Rood marmer, afkomstig uit Verona (Marmo rosso di Verona), zorgt in de hele openbare ruimte voor een verheven gevoel van een grootse Italiaanse residentie – geïnspireerd op het beroemdste liefdesverhaal dat ooit is verteld. Hotel Indigo Verona – Grand Hotel Des Arts is een prachtig eerbetoon aan de stad die het thuis noemt.

Bij binnenkomst combineert de receptie twee elementen die de stad kenmerken: De Arena en het Shakespeare theater. De architectuur is geïnspireerd op de theatrale gevels, de gordijnen, de bogen van de Arena en het terras van Julia. De Arena in Verona is een Romeins amfitheater dat in de 1e eeuw is gebouwd en is een van de best bewaarde amfitheaters in Italië. Het bestaat uit 44 verdiepingen en biedt plaats aan 22.000 toeschouwers. Het wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt en is internationaal bekend voor het organiseren van enkele van de meest spectaculaire grootschalige operavoorstellingen ter wereld.

Misschien wel de meest eigenzinnige Shakespearean touch zijn vergaderzalen genoemd naar de duellerende families in Romeo en Julia, Montechhi en Capuleti. Het hotel heeft ook een eigen bar, Arya Bar & Mixology, met een selectie van lokaal geïnspireerde cocktails en hapjes, perfect voor de gasten om een aperitiefje te nemen en te ontspannen na een dagje de buurt te verkennen.

Op dit moment zijn er 119 Indigo hotels wereldwijd geopend, met nog eens 104 in de pijplijn om in de komende 3-5 jaar te openen, waaronder het eerste Indigo Hotel op Cyprus, Hotel Indigo® Larnaca dat later dit jaar wordt geopend.* In Italië zijn er vier prachtige Indigo hotels, waaronder Hotel Indigo Verona – Grand Hotel Des Arts, Hotel Indigo® Rome St. George, Hotel Indigo® Venetië – Sant’Elena en Hotel Indigo® Milaan – Corso Monforte.