Hotel La Zoologie, trendy hotel in voormalig Zoölogisch Instituut Bordeaux

In 2021 viert Bordeaux de opening van een hotel dat niet onopgemerkt blijft. Het hotel La Zoologie, een voormalig zoölogisch instituut in ruïnes werd omgebouwd tot een 4-sterren luxehotel. Het voormalige Bordeaux Zoölogisch Instituut, gebouwd aan het begin van de 20e eeuw (1900-1903), is volledig gerenoveerd tot een luxueus boetiekhotel.

Dit 4*-hotel ligt op slechts enkele minuten van het treinstation van Bordeaux en niet ver van de perrons en het oude Bordeaux, en zou wel eens de nieuwe trendy plek in de stad Bordeaux kunnen worden. Dit charmante etablissement, dat bakstenen en metalen structuren combineert met grote openingen naar buiten, beschikt over 40 kamers verdeeld over de drie vleugels van het hotel. Elke vleugel heeft een eigen ontwerp: de Botanique vleugel en zijn plantenwand, de Zoölogische vleugel en zijn minerale decor, de Geologievleugel in de kleuren van Le Corbusier.

Binnen ontdekken we ruimtes met atypische volumes versierd met eigentijdse designmeubelen, allemaal ontworpen in ruwe en natuurlijke materialen. Meerdere originele kunstwerken sieren de gemeenschappelijke ruimtes, een decor dat is geïnspireerd op het verleden van het instituut, de zoölogie en de studie van de natuurwetenschappen zoals de biologie en de geologie.

Momenteel wordt het ingedeeld in de 4* categorie en krijgt het vier soorten kamers: Classic, Comfort, Deluxe en het Duplex Terras. De kamerprijzen starten vanaf 222 € (Classic kamer) tot 884 € (Duplex Terras)

Het hotel beschikt ook over een grote, weelderige binnentuin met zeldzame soorten planten als een uitnodiging om te ontsnappen en te rusten in het hart van een dynamische stad.

Een restaurant, een dakterras, een Spa (grote hammam, grote sauna en jacuzzi; massages), een fitnessruimte en een vergaderzaal completeren deze atypische en elegante plek die het aanbod van het Bordeaux-hotel zal verrijken en ongetwijfeld een plaats van ontmoeting en uitwisseling zal worden in een wijk in volle mutatie.

www.hotelzoologie.com