Hotel Le Berger Brussel, op zijn Italiaans

Le Berger, het notoir art deco ‘rendez-vous huis’ en a-typisch elegant Boetiek Hotel heeft de laatste tijd een Dante accent gekregen : buurman, Vincenzo Marino, gerenommeerde chef van « Vini Divini » kreeg de sleutel en opende « Il Negozio » een verfijnde kruidenierszaak met producten en wijnen van topkwaliteit.

Na de afwerking van de restauratie van deze unieke plek, een rendez-vous hotel uit 1935 met romaneske charme, zochten de nieuwe eigenaars van Hotel Le Berger in Brussel de zeldzame parel om de bar en het restaurant met een 50-tal couverts op te frissen. Hotel Le Berger is verworven door een privé-investeringsgroep waar Jean-Michel André deel van uitmaakt. Hij is welbekend van vernieuwende en alternatieve hotelprojecten in België, bijvoorbeeld het White Hotel en Le Chelton in Brussel en het Château de la Poste in de provincie Namen.

Blijkt dat deze parel gewoon naast de deur te vinden was, bij buurman Vincenzo Marino, Napolitaanse chef van het restaurant « Vini Divini », net naast het hotel. Vincenzo opende jaren geleden zijn naar eigen zeggen « laboratorium », een micro-restaurant met een intussen fameuze reputatie bij liefhebbers van de Italiaanse keuken. De samenwerking met Le Berger opent nieuwe mogelijkheden voor de chef, een ideale synergie, charme, intimiteit en eerlijkheid op een unieke plek.

Na de eerste belangrijke fase van de restauratie in 2012 met respect voor deze mythische plek heeft het hotel enkele maanden geleden het pand ernaast geannexeerd waarin nu de kruidenierszaak en 15 nieuwe kamers gevestigd zijn. Voor 2016 staan een binnentuin en 30 extra kamers op de planning. De kleine Herderstraat zou trouwens een voetgangerszone worden. Het hotel heeft aan de achterkant van het gebouw een charmant terras, open voor de gasten van het hotel, de bar en het restaurant. De klanten van de kruidenierszaak kunnen hier ‘s middags hun panini degusteren met een lekker glas wijn en een koffie.

Op het gelijkvloers vinden de gasten vooreerst het restaurant van het hotel « Vini Divini Aperitivi » ademt Italië, dankzij ceremoniemeester Vincenzo Marino, aan het fornuis bijgestaan door de Sicilianen Antonella Giganti en Giambattista Suizzo. Samen presenteren ze een lichte en eerlijke klassieke creatieve seizoenskeuken. (menus vanaf 35-40 euro).

Open sinds enkele maanden bulkt de epicerie « Il Negozio » van heerlijkheden. Sommelier Romano Giacone koos een grote selectie geïmporteerde Italiaanse wijnen en een aanbod fijne Made in Italy producten waaronder Pasta di Gragnano maar ook een goede keuze whisky’s en enkele uitzonderlijke Belgische producten. Vanaf september verkoopt de boetiek ook panini en meeneemgerechten tussen de middag.

De bar van het hotel is dagelijks open vanaf 17u30 is het heerlijk zitten in de glamour van fluwelen zetels in het poëtische art deco interieur, getekend Le Berger. De bezoeker laat zich verleiden door een uitgelezen selectie wijnen en cocktails, aangeboden door Luca, de Milanese one of a kind barman, aangevuld met originele en verrukkelijke antipasti. Op donderdag en vrijdag zorgt een DJ voor de perfecte soundtrack.

Hotel Le Berger, Herderstraat 24, 1050 Brussel. Kamers vanaf 70 euro.

Info : www.lebergerhotel.be