Hotel ‘Le Florentin’ Florenville viert zijn 1-jarig bestaan

Zoekt u een origineel weekendje, een huwelijk tussen rust en gastronomie, met uitstapjes in de regio ? Of een mooie plek om een seminarie te organiseren met uw bedrijf ?  « Le Florentin », een charmant hotel in de Gaume,  gelegen in het centrum van Florenville, is de ideale plaats om even uit te blazen.

Dit knusse, chic en geraffineerd hotel, wordt uitgebaat door Stéphanie Fontenoy, afkomstig uit een welgekende familie in de regio. Hoewel het verhaal van restaurant Le Florentin begon in juli 2011, zette Stéphanie pas eind oktober 2016 haar eerste stappen in de hotelwereld.

Het gebouw naast het restaurant was eigendom van Stéphanie’s familie en met  de groei van het restaurant kwamen er steeds meer vragen naar aansluitende overnachtingsmogelijkheden. Florenville biedt wel een aantal mogelijkheden maar de kwaliteit is aldus Stéphanie niet steeds conform de kwalitatieve eisen van het restaurant. Na lang beraad werd beslist om het gebouw te renoveren om er een stijlvol, hedendaags en comfortabel hotel in onder te brengen.

« Le Florentin» heeft 15 kwaliteitskamers met airco, een grote suite en 4 « appart’hôtels » om gasten te kunnen verwelkomen in een geraffineerd kader dat aanzet tot rust en ontspanning.

Maar waarom naar de Gaume gaan, aan de poorten van de Belgische Ardennen ?  Le Florentin is perfect gelegen en is een ideale ankerplaats voor uitstappen in de regio. Gesitueerd in het hart van een regio die bekend staat voor de jacht en het vissen, is Florenville een kleine bruisende stad, ook op zondagen, die ontelbaar veel toeristische activiteiten biedt, zoals de abdij van Orval en de stad Bouillon, die bekend staat voor haar kasteel. De nabijheid van de Semois en het Epioux-woud bieden de mogelijkheid om onvergetelijke wandelingen te maken en nadien te genieten van een heerlijke maaltijd. De regio is trouwens een ware trekpleister voor mountainbikers en trailbikers. De gecodeerde privé-parking van het hotel en de specifieke uitrusting voor fietsen montainbikes zijn een onbetwistbaar pluspunt.

Vandaag houdt Stéphanie zich met passie en overgave bezig met de decoratie, die ze chic en modern voor ogen heeft, maar zonder aan comfort in te boeten. Zij beheert ook de zaak op een dynamische en doeltreffende manier. Daarnaast is ze ook de bewaarengel van de gastvrijheid.

Ook voor bedrijven is hotel Le Florentin een perfecte bestemming. Het hotel beschikt over een seminariezaal  (maximum 35 personen) die uitgerust is met een flipchart, een scherm en een projector. Amper één jaar na de opening heeft Stéphanie reeds nieuwe plannen. Ze denkt aan de bouw van een moderne vergaderzaal, minimum 50 plaatsen die een mooie aanvulling vormt op de bestaande accommodatie, in de grote tuin is er alvast voldoende ruimte om dit project te realiseren. De ruimere zaal moet ook een oplossing bieden voor grotere meetings en kan Florenville in een nog beter daglicht plaatsen. Deze zaal zou tevens de ideale uitvalsbasis kunnen vormen voor tal van teambuildingssessies, Florenville en onmiddellijke omgeving bieden een waaier aan uiteenlopende activiteiten, de sessies zouden na afloop in workshops in de zaal kunnen worden afgerond.

Hoe dan ook, vandaag houdt Stéphanie zich met passie en overgave bezig met de uitbouw van het hotel en de decoratie, waarbij ze chic en modern voor ogen heeft, maar zonder aan comfort in te boeten. Ze beheert de zaak op een dynamische en doeltreffende manier. Daarnaast is ze zonder meer ook de bewaarengel van de gastvrijheid.

Le Florentin is voor haar, maar ook voor de vele gasten die enthousiast op de hospitality van het hotel reageren, een nieuw juweeltje in de Gaume naast de abdij van Orval en het naburige kasteel van Bouillon.

Le Florentin – 58, Place Albert Ier – 6820 FLORENVILLE – TEL. + 32(0)61 31 11 23 – www.hotel-leflorentin.be