Hotel Le Place d’Armes – Luxembourg

Ideaal gelegen in het hart van het oude centrum van Luxemburg, met 28 luxe kamers en suites, is Le Place d’Armes sinds 2012 lid van Relais & Châteaux. Dit ongewone stel gebouwen, bestaande uit 7 huizen, is zorgvuldig gerenoveerd door het combineren van de charme van het verleden met meer hedendaagse structuren, om een ​​prachtig hotel te creëren. Wisselende trappen en gebogen gangen transformeren het tot een magisch kasteel.

De Place d’Armes is ook een samenspel van 3 restaurants, 3 andere ambiances, 3 culinaire keukens, beheerd door de sterke persoonlijkheid van chef Fabrice Salvador. Deze Chef des Cuisines voert een permanente zoektocht naar nieuwe smaken en inspiraties en verrast telkens opnieuw met de subtiliteit van de geselecteerde producten.

De waarden van Place d’Armes zijn excellentie, luisterbereidheid, esthetiek, vriendelijkheid en authenticiteit, een roeping om emoties te delen. Gasten moeten zich simpelweg op deze unieke plek, thuisvoelen in Luxemburg.

De exploitatie van Le Place d’Armes is momenteel in handen van Jean-Michel Desnos en Hubert Bonnier, beide oud-leerling van de Ecole hôtelière de Paris. Jean-Michel is gepassioneerd door uitdagingen in alle continenten, en gangmaker van de Europese boetiekhotels. Wereldwijd opende hij in 25 jaar, maar liefst 25 hotels. Hubert kwam aanvankelijk in de financiële wereld terecht, maar schakelde eveneens over op het beheer en creatie van luxueuze hotelprojecten. Dat hij zijn studiegenoot Jean-Michel terzijde staat in de uitbouw van boetiekhotels, beheer en consulting, is nauwelijks verwonderlijk. Als consultant werd het duo in 2011 aangezocht om voor een revival van Le Place d’Armes te zorgen. Ze namen het hotel uiteindelijk in 2016 over en sinds juli 2017 is Hubert, CEO van het hotel.

Dit charmant hotel met het label ‘Relais & Châteaux’ zorgt voor een intieme, warme, ultragezellige en gastronomische uitstraling en is een meer dan leuke aanvulling op het klassieke lokale hotelaanbod.

Het Place d’Armes is perfect gelegen in het historische en commerciële centrum van de stad, dicht bij het Groothertogelijk Paleis, het stadhuis en het zakelijke district. Geïnstalleerd op de site van een voormalige drukkerij, in een monumentaal pand uit de 18e eeuw, bestaat de Place d’Armes uit meerdere gebouwen. Hangende terrassen en veranda’s, een herenhuis met binnenplaatsen, vervilte binnenruimten versmolten in een mooie decoratie. De decoratie, zowel klassiek als eigentijds, legt de nadruk op het comfort en de intimiteit van deze unieke locatie.

De 28 kamers en suites van Hotel Le Place d’Armes presenteren een heterogene mix van art nouveau en hedendaags design, die in al zijn originaliteit respect opbrengt voor het historische karakter van de locatie en resulteert in een intieme en warme inrichting. Sommige kamers bevinden zich onder een hoge gebinten met wit patina voor meer licht, andere bieden het plezier van een terras. Sommige suites verrassen door hun duplex-architectuur, met prachtig gerenoveerde balken.

Voor zaken- of vakantiereizen, alleen of met het gezin, Le Place d’Armes combineert de warmte van gastvrijheid met de efficiëntie een ruim aanbod diensten.

PRIVATE SALONS

Het is maar een paar stappen om de prachtige gewelfde kelders van het hotel te ontdekken, bestaande uit natuurlijke rotsen en gebeeldhouwde stenen. Deze private salons zijn ideaal om vergaderingen, zakenlunches of familiefeesten te organiseren. De plaats is uniek; subtiele samenstelling van diffuus licht, glazen vloer, en door de tijd gepolijste rotsen. Ook de terrassen en binnenplaatsen zijn beschikbaar voor evenementen.

De wijnbar is perfect voor het hosten van een intieme cocktail van dertig mensen. De Mansfeld biedt plaats aan vergaderingen of zakenlunches van 24 personen. Onder de gewelfde kelders uit het jaar 1000 is de Vauban het oudste gerenoveerde overblijfsel van de Place d’Armes. Ideaal voor 12 personen. Louvigny is een kleine, charmante lounge, een figuurlijk privékantoor, ideaal voor besloten vergaderingen in een klein comité. De barokke lounge, privélounge van het gastronomisch restaurant La Cristallerie, biedt plaats aan 16 personen. De Art Nouveau-lounge biedt de privacy van een privélounge voor 25 personen, voor een op maat gemaakte gastronomische ervaring.

Hotel LE PLACE D’ARMES – 18 place d’Armes – L-1136 Luxemburg –

www.hotel-leplacedarmes.com