Hotel Les Sorbiers en restaurant En face de l’ïle openen op 1 augustus

Hastière: Een hotel en restaurant verscholen in een park van 17 ha aan de oevers van de Maas en een ongerept privé-eiland!

Stel je even voor: 17 hectaren pure zen-beleving. Kamers met een adembenemend uitzicht op een ongetemde arm van de Maas. Dit ongerept eiland is een betoverend ontdekkingsgebied voor kleine en grote avonturiers. Een Natura 200-gebied waar een hele beverfamilie zich thuis voelt. Hotel “Les Sorbiers” heeft een bonte waaier natuuractiviteiten uitgewerkt, onder meer begeleide didactische wandelingen, fietstochten, kajakvaarten, kookateliers, bezoeken en gespreksontmoetingen. Elke dag wachten er nieuwe avonturen. Je beleeft er het soort vakantie dat de kindertijd kleur geeft: onbezorgde, intense en onvergetelijke momenten. Om je zinnen te verzetten hoef je niet ver te gaan.

Gun jezelf een betoverend pauzemoment

Veel Belgen kennen en appreciëren Les Tourelles (in Le Crotoy aan de Baai van de Somme in Frankrijk) of Plein Ciel (in de verlaten gebouwen van een oud kabelbaanstation dat enkel met de ski bereikbaar is, in Planachaux – in het Zwitserse Champéry). Je hebt een zwak voor ongewone bestemmingen? De groep Nouvelle Hôtellerie droomt al langer van een plek in België die geschiedenis uitademt. Het kasteel van de familie Boël, dat een tijd eigendom was van de socialistische ziekenfondsen (als prestigieus vakantiedomein), beantwoordde helemaal aan wat de aandeelhoudersgroep voor ogen had.

Focus op recreatief, veeleer dan financieel rendement

Wat hebben Les Tourelles, Plein Ciel en Les Sorbiers nu gemeen? Deze 3 oorden hebben een échte ziel en zijn een zalige bron van geluk. Nouvelle Hôtellerie streeft een filosofie van recreatieve ontspanning na, die gekoppeld is aan een professioneel en duurzaam beheer. Vandaar ook de bijzondere aandacht voor de gezondheidsvoorschriften. Fysieke afstand houden op een domein van 17 hectaren … niet iedereen beschikt over die luxe!

De wereld heeft behoefte aan dergelijke ontmoetingsplaatsen. De vrucht van een lange vriendschap, een concrete droom en mooie gedeelde waarden … een verhaal dat 26 jaar geleden begon toen een stel vrienden de uitdaging aanging om een prachtig pand – schitterend gelegen aan het strand van Le Crotoy – van de verkommering te redden. Ze waren meteen verkocht, waagden de gok en staken de handen uit de mouwen … waardoor een hechte band ontstond.

Groen in het kwadraat: ecolabel en authentieke keuken

Met de tijd hebben de gezelligheid en authenticiteit de harten veroverd van steeds meer aandeelhouders en bezoekers die een kamer reserveren. De groep pakte de zaken professioneler aan en is uitgegroeid tot een drijvende kracht voor de regionale toeristische ontwikkeling. Dankzij Les Tourelles herleeft de baai van de Somme en waait er weer een succesvolle wind. Een beetje zoals Hastière, dat zijn glorietijd kende tijdens de Belle Époque en ernaar uitkijkt opnieuw aan aantrekkingskracht te winnen.

Nog een kenmerk van Nouvelle Hôtellerie is het ecologische DNA. Les Tourelles is het tweede hotel in Frankrijk dat een ecolabel kreeg. Les Sorbiers zal hetzelfde traject volgen en voorrang verlenen aan de korte keten dankzij de vruchten uit de eigen boomgaard, de aromatische tuinkruiden, de groente uit de eigen moestuin en de aandacht voor de lokale producenten. Chef Nicolas Valanchon tovert authentieke gerechten uit zijn koksmuts en werkt graag met streekproducten. Zijn professioneel parcours garandeert dat de kwaliteit altijd op de afspraak is. Het restaurant “En Face de l’Île” is toegankelijk voor iedereen, ook voor wie niet in het hotel logeert. Het goede leven, een prachtig kader én verfijnde gerechten … de meest veeleisende gasten zullen verrukt zijn.

Een uitgekiend moment om Wallonië te herontdekken

Les Sorbiers zal, zoals Les Tourelles en Plein Ciel, een oord van rust en een ontmoetingsplek zijn. De opening is voorzien voor 1 augustus 2020. Een geknipt moment in het licht van de actuele toestand, nu veel Belgen verkiezen om dichter bij huis vakantie te nemen. Want wie wil nu een tijdslot reserveren op een strand? Drukke plaatsen zullen gemeden worden en de chartervluchten en vakantieclubs zullen moeten wijken voor een staycation. Met de hele bubbel samenkomen, microavonturen beleven naar hartenlust, dolle pret maken of een uiltje knappen terwijl de kids zich uitleven … dat is precies wat je mag verwachten in Les Sorbiers, in een groene long waar ruimte nog haar volle betekenis heeft. Wie in het park aankomt, laat meteen alle drukte achter zich en zal met volle teugen genieten van de rust.

KERNCIJFERS : Restaurant “En Face de l’Île” by Nicolas Valanchon: 80 couverts – Hotel Les Sorbiers – 32 tweepersoonskamers en beverburchtkamers voor de kids (5 tot 12 jaar), opgevat als een “leuke slaapzaal” voor een heerlijk samenzijn – 3 seminarie/feestzalen voor 12 tot 100 personen met een oppervlakte tot 120 m², waaronder een prachtige orangerie aan de Maaskant – Gastenverblijf La Maison Blanche voor maximum 57 personen – 17 hectaren, waaronder het privé-eiland van Androssart – een beschermd gebied in een Natura 2000-reservaat.

www.lessorbiers.be