Hotel Les Sorbiers: “ja” voor teambuilding, natuurklassen en huwelijk

Hastière: Een hotel en restaurant verscholen in een park van 17 ha aan de oevers van de Maas en een ongerept privé-eiland! De plek is zo charmant dat men vanaf de opening op 1 augustus ook zonder aarzeling ‘ja’ zegt voor huwelijken en andere feesten (verjaardagen, communies enzovoort). Maar ook andere groepen zijn welkom. Tijdens de week ontvangen we bedrijven die een groene pauze inlassen: teambuilding in volle natuur, lekkere maaltijden, volledig ingerichte seminariezalen voor topopleidingen of brainstormsessies.

De plek is ook geschikt voor bosklassen en voor week- of weekendstages. Het grote gastenverblijf “La Maison Blanche” kan groepen of natuurklassen ontvangen tot 57 personen. Nog even geduld, binnenkort zullen andere en ongewone verblijfsformules rekening houdende met alle ecologische vereisten, het aanbod vervolledigen. Denk aan een woonboot en boomhutten!

Parel aan de Maas

Dit is de gedroomde kans om enkele sublieme uithoekjes van ons land te herontdekken – vreemd genoeg aan de aandacht ontsnapt. Vaak blijven de mensen haperen in Dinant, terwijl de Maas almaar mooier wordt naarmate je de stad achter je laat. Hastière is een halte waard dankzij de 150 wandelparcours, trajecten voor trek- en fietstochten (evenveel als aan de kust) door bossen, weilanden of langs de oevers van de Maas.

De rust van de stroom en de ongerepte oevers, de statigheid van de oude burchten, de eeuwenoude rotspartijen en de tijdloze elegantie van de villa’s in de bouwstijl van het Maasbekken rond de jaren 1900, bezorgen de streek van de Boven-Maas een onweerstaanbare retrocharme en nemen je mee op een verfrissend avontuur. De Maasvallei tussen Dinant en de Franse grens biedt over een geringe afstand heel wat toeristische ontdekkingen, uniek voor Wallonië. Dankzij de uitzonderlijke vergezichten, het architecturale erfgoed uit verschillende tijdperken en de natuurlijke rijkdommen is deze bestemming een absolute must. Een (her)ontdekking waard, elk seizoen, het hele jaar door!

KERNCIJFERS : Restaurant “En Face de l’Île” by Nicolas Valanchon: 80 couverts – Hotel Les Sorbiers – 32 tweepersoonskamers en beverburchtkamers voor de kids (5 tot 12 jaar), opgevat als een “leuke slaapzaal” voor een heerlijk samenzijn – 3 seminarie/feestzalen voor 12 tot 100 personen met een oppervlakte tot 120 m², waaronder een prachtige orangerie aan de Maaskant – Gastenverblijf La Maison Blanche voor maximum 57 personen – 17 hectaren, waaronder het privé-eiland van Androssart – een beschermd gebied in een Natura 2000-reservaat.

Nouvelle Hôtellerie bestaat al meer dan 25 jaar. De groep staat bekend om zijn uiterst familiale aanpak en heeft 3 hotels en 2 vakantiehuizen, in Frankrijk, Zwitserland en nu ook in België. De 55 medewerkers worden gedreven door waarden zoals kwaliteit en professionaliteit, verbondenheid, duurzame en lokale ontwikkeling, plezier en ontspanning. Geen wonder dat de 230 aandeel- en obligatiehouders geen dividenden ontvangen: ze zetten zich persoonlijk in voor dit project waar welzijn en gezelligheid de boventoon voeren!

www.lessorbiers.be