Hotel Mathis – Parijs: l’esprit du lieu …

Achter de gevel van dit gerenoveerd burgerlijk gebouw gaan 23 kamers schuil, zwarte blinds en roosters zorgen voor enige strengheid, enkel het gefilterd licht achter de zware gordijnen getuigt van een intense levendigheid getuigt. De hal zou evengoed de ingang van een particuliere herenwoning kunnen zijn, kostbaar en intiem, een plafond belegd met bladgoud en een luipaardpatroon dat meteen alle aandacht opeist. Dit patroon ontrolt een smalle trap die naar de kames leidt, een geheel gebundeld in een unieke ervaring van klassieke luxe.

“Het geheim van Mathis is zijn herinnering, zijn persoonlijkheid die samensmelt met die van zijn stichter” zegt Jean-Philippe Cartier President van H8 Collection en eigenaar van Hotel Mathis.

Hier zijn geen uitbundige domotica of opzichtig design, Mathis Paris cultiveert de huiselijke sfeer en onderhoudt een bevoorrechte relatie met zijn gasten, een high-end verwennerij met discrete, warme op maat gemaakte service die steunt op een wederzijds vertrouwen.

Hotel Mathis is een initiatief van Gerard Nanty die het in 1996 opende en meteen zorgde voor een toevluchtsoord waar men ver weg van de paparazi tot rust kon komen. Reeds bij de opening toonde hij een duidelijke minachting voor mode, flistende verschijningen en bodemloze shows. Toch verwelkomde hij ontwerpers, schrijvers, acteurs, actrices, media en politici in een prachtig decor en maakte échte ontmoetingen mogelijk. De alchemie van Mathis bleef tot op vandaag intact en boeit nog steeds.

Mathis is een unieke uitvalsbasis om parijs te bezoeken. De Avenue des Champs-Elysées, “De mooiste Avenue ter wereld” is samen met de Eifeltoren het symbool van de lichtstad. Omgord door winkels en restaurants het kloppende hart van de hoofdstad. De legendarische Avenue Montaigne is de favoriete plek voor mode- en luxemerken. Op deze Avenue worden de grootste Franse en internationale haute couture huizen weergevonden. Ontspannen doe je tijdens een wandeling in de Parijse tuin bij uitstek Les Tuileries aan het einde van de Champs-Elysées. Parijs is ook een museumstad: Le Petit en Grand Palais, le Palais de la Découverte, aan het einde van Les Tuileries ligt het meest bezochte museum ter wereld: het Louvre.

De kamers en suites van Mathis zorgen voor een aangepast, ontspannen verblijf, werkvergaderingen, of romantische uitstapjes. Op elke verdieping kunnen de kamers worden geprivatiseerd. Familiesuites omvatten een superior kamer en een junior suite. De Family Spaces, die uit drie afzonderlijke kamers bestaan, zijn ontworpen als volwaardige woonplaatsen.

marhis-1

Klassieke kamer: gezellige en atypische Ecrins, met discrete luxe, de vlinders van de nacht of de dromers wakker … men slaapt hier terwijl men denkt aan de Parijse extravaganties en ontwaakt met zicht op de grote lanen.

Superior Kamer: met hun Elitis-achtergronden en hun uitzonderlijke schilderijen uit de Clay-collectie van Pierre Bonnefille zijn deze kamers niet volgestopt met te voor de hand liggende mode, wel met ingetogen elegantie.

Elegance-kamer: gebogen Sentou-spiegels die de spiegels van Sorcière opnieuw bekijken, Penta’s China-lampen met een assertief en uniek ontwerp, op maat gemaakte meubels … De Junior suites  zijn ruim en licht en bieden uitzicht op de typische Parijse façades. Ze zijn ideaal voor het delen van familiemomenten in het hart van de lichtstad.

Mathis biedt een exclusieve service ‘haute couture’ met o.m. een 24 hrs roomservice,  conciërgedienst, Wifi, wasserij, autoverhuur met chauffeur, babysitting, kapper, make-up, styling op de kamer, middagwinkelen met eigen auto, excursies en rondleidingen. Het hotel heeft jammer genoeg geen kamer die toegankelijk is voor mensen met beperkte mobiliteit.