Hotel Matilda lifestyle collection

 

Achter Cornerstone, een hotel management- en ontwikkelingscompagnie gaat een creatief team schuil dat in2013 het ‘Matilda lifestyle collection’ concept bedacht. Het is hierbij de bedoeling om op strategische locaties, moderne lifestyle en boetiekhotels op te starten.

De eerste realisatie is het hotel Cacao dat in het Mexicaanse Playa del Carmen in september de deuren opent, terwijl volgend jaar een hotel in Mexico city wordt geopend. Elk hotel krijgt, aldus Cornerstone managing partner Bruce James, een eigen identiteit waarbij gasten volop kunnen genieten van een luxueuze inrichting die gekoppeld aan culturele accenten, zorgen voor een exclusief hospitality onthaal.

‘Hippie chic’ zorgt in hotel Cacao voor een gesofisticeerde ervaring, cutty-edging dining en mixology belevingen. Niet alleen in het hotel, maar ook de onmiddellijke omgeving van de fameuze 5th Avenue in Play del Carmen met restaurants, clubs en boetieks, sluit nauw aan bij het initiële concept. Hotel cacao krijgt 60 kamers met hedendaags decor gebouwd rondom een centraal middenplein dat een fleurige en kleurige hyacint lily tint meekrijgt, de decoraties zijn van de hand van architect Rodrigo de la Peña.

Enrique Olvera, een van de meest vooraanstaande Mexicaanse chef neemt het Moxi restaurant voor zijn rekening en zal zijn ‘coctelaria’ keuken laten openbloeien in de rooftop bar met zicht over de Caraïben en Cozumel island. Restaurant Nibs verwent in een serene sfeer de smaakpapillen, hier serveert chef Alejandro Cuatepotzo een inventief menu op basis van dagverse regionale specialiteiten en zeevruchten. Temidden een uniek kleurrijk decor, de muurschilderingen zijn het werk van Eduardo Kobra, met tal van exotische producten, kunnen gasten aan tafeltjes van Italiaanse Carrera marmer met Namuh-design genieten van al het lekkers. Met de naamgeving Nibs verwijst het hotel Cacao naar de ongezoete chips die vrijkomen bij het breken van de cacaobonen.

De gasten worden eveneens verwend met Quirky, kunstwerkjes van Tommy Hilfiger en badkamer amenities van de Italiaanse ontwerper Missoni. Op het gelijkvloers temidden de winketjes, vindt restaurant Maiz de Mar, een marisqueria of een zeevruchtenrestaurant, een onderkomen. Ook hier  zwaait chef Enrique Olvera de scepter.