Hotel Mercure Quemado resort – Al Hoceima (Marokko)

Dit 4-sterren resort gelegen in een prachtige baai omgeven door behoorlijke hoge rotsen, opende de deuren in juni 2014 en ligt in de buurt van Al Hoceima. De plaatselijke haven ligt amper een boogscheut ver en de luchthaven Al Charif-Al Idriss- Al Hoceima op slechts 16 km.

Het hotel biedt een moderne architectuur met Marokkaanse hints en is door de rotsformaties grotendeels beschermd tegen koude winden. Het biedt 121 kamers, waarvan 10 suites en wordt aangevuld dor een tweede woonblok met 48 aparthotel appartementen. De kamers zijn voorzien van alle modern comfort en bieden een leuk balkon met uitzicht op de baai van Quemado. Ook de appartementen bieden een dergelijk uitzicht en genieten bovendien van ruime privacy die evenwel aan een hotelservice wordt gekoppeld. Zowel in het kameraanbod als de appartemeten zijn de nodige voorzieningen getroffen om ook persomen met beperkte mobiliteit een aangenaam verblijf te bezorgen.

Het Khozema restaurant verzorgt hoofdzakelijk internationaal getinte gerechten, deze worden evenwel regelmatig met een vleugje kruidige Marokkaanse toetsen overgoten. Vanzelfsprekend komen ook regelmatig rasechte Marokkaanse bereidingen de kaart aanvullen. Eventueel kan men van deze gerechten ook op het terras genieten of gebruikmaken van de roomservice 24/24. Bar Zenete verwent de gasten in een gezellige en cosy atmosfeer, terwijl nachtuilen zich kunnen ontspannen in night club La Falaise.

Mercure Quemado is gezien zijn rustige ligging een ideale locatie voor de organisatoren van events en meetings. Het hotel beschikt over 5 zalen waarvan 3 onderling combineer – en moduleerbaar, deze zalen beschikken over airco en zijn uitgerust met de meest moderne technologie terwijl vanzelfsprekend ook de traditionele basisingrediënten (papier, bloc notes, stylos) worden aangeboden. De vergaderzalen bevinden zich in een stijlvolle ruime hall met rustgevend design en daglicht (zicht op de baai!).

Zaal Grand Parc, 280 m², kan tussen 60 en 200 gasten ontvangen. Zalen Le Rif, Badas en Sabadilla, elk 83 m², zijn onderling combineerbaar, apart bieden ze elk plaats aan 36 tot 60 personen, ideaal voor workshops en sessievergaderingen. Boardroom La Baie, 44m², kan maximaal 12 gasten opvangen.

Mercure Quemado resort – Place Mohamed V – Al Hoceima- www.mercure.com