Hotel Metropole, het luxehotel van het De Brouckèreplein

Elke Brusselaar, maar ook duizenden toeristen, honderden zakenlui en vele tientallen artiesten en wereldleiders kennen het Brusselse Hotel Metropole. Dit luxehotel, dat in 1895 zijn deuren voor het publiek opende, is op een verfijnde wijze door de architect Alban Chambon versierd. Daarbij hield hij steeds een traditie van ontvangst en elegantie in ere.

Het prachtig gerenoveerde luxevijfsterrenhotel, met een benijdenswaardige inrichting die behouden is gebleven, is het enige negentiende-eeuwse hotel in Brussel dat nog steeds geopend is. Dit ware belle-époquemuseum met een hoofdingang in renaissancestijl, een receptiehal in empirestijl, glas-in-loodramen, de Rubinsteinzaal, art-decokamers in Lodewijk XVI-stijl en het Café Metropole in art-nouveaustijl trekt al twee eeuwen lang exclusieve klanten uit België en het buitenland aan.

Hotel Metropole en de bijbehorende brasserie liggen in het historische centrum van de Europese hoofdstad, op 500 meter afstand van de Grote Markt, de Beurs en de Muntschouwburg, de koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, de Sint-Michielskathedraal en Manneken Pis. Beroemdheden uit de hele wereld zoals kunstenaars, wetenschappers en staatshoofden kregen hier een uitstekende ontvangst en een onberispelijke service. Al tientallen jaren is Hotel Metropole het centrum van vele evenementen voor mondaine en internationale kringen. Het maakt deel uit van de leefwereld van ons land en blijft de ontmoetingsplaats bij uitstek. Honderden beroemdheden verbleven er en komen er regelmatig terug.

Hotel Metropole was het toneel van heel wat belangrijke historische evenementen. Vandaag worden er nog steeds films vertoond, congressen gehouden, allerhande bals en evenementen georganiseerd. Ruim 20 zalen met feilloze technische uitrusting staan ter beschikking voor grote en kleine events en vergaderingen. De vergaderinfrastructuur wordt aangevuld door brasserie-restaurant Café metropole en Bar le 31. Het hotel staat aan de vooravond van het begin van een nieuw tijdperk dat dynamischer en moderner wordt dan ooit tevoren en iedereen zal bekoren.

Hotel Metropole kadert perfect in de traditie van de grote Europese luxehotels en bezorgt hartje Brussel de sfeer van de unieke adressen van weleer in een unieke  droomomgeving waar de architecturale stijlen de luxe en de rijkdom van de materialen beklemtonen.

Hotel Metropole – De Brouckèreplein 31 – 1000 Brussel Tel.: +32 2 217 23 00 – www.metropolehotel.com