Hotel Raffles Europejski Warsaw

Hotel Raffles Europejski Warsaw is deze week geopend. Dit luxe hotel in de Poolse hoofdstad is gevestigd in een 160-jaar oud paleis in neorenaissancestijl. Binnen wordt met trots de top van de moderne en hedendaagse Poolse kunst tentoongesteld. Het hotel is een ode aan Poolse vakmanschap – van de grijze marmeren wanden in de badkamer waarin de skyline van Warschau is geëtst tot de bewerkte wortelnotenhouten hoofduiteinden van de bedden. De 100 kamers en suites zijn klassiek stijlvol ingericht met zwarte eikenhouten vloeren, hedendaagse Poolse kunst en een bibliotheekhoek. Hotel Europejski is het derde hotel van Raffles & resorts in Europa, naast Istanbul en Parijs.

Europejski heeft een eigen, zorgvuldig gecureerde en imposante kunstcollectie van Anda Rottenberg, voormalig directeur van de Zacheta National Gallery of Art. De collectie bestaat uit bijna 500 werken, gemaakt door meer dan 120 kunstenaars van de hedendaagse legendarische Poolse avant-gardist Tadeusz Kantor. Ook de belangrijkste vertegenwoordigers van de hedendaagse kunst ontbreken niet, zoals Wilhelm Sasnal, Monika Sosnowska en Turner-Prize genomineerde Goshka Macuga.

Restaurant Europejski Grill serveert moderne Poolse gerechten met een twist. De beroemde Spaanse Studio Lazaro Rosa Violan ontwierp het interieur van het restaurant. In het hart van het hotel bevindt zich de Long Bar, vernoemd naar de bar in Raffles Singapore waar de legendarische Singapore Sling cocktail werd bedacht. The Humidor in Hotel Europejski is de meest exclusieve lounge van Warschau, met lederen banken, gedimd licht en een haardvuur, ideaal voor liefhebbers van sigaren en gedistilleerde dranken. Patisserie Lourse Warszawa is een bekende naam in Warschau en wordt geroemd om het heerlijk gebak.facade_1221815_high

De Raffles Spa in Hotel Europejski heeft zes behandelkamers, een sportschool die 24/7 open is en een binnenzwembad met tegenstroom. Er worden behandelingen aangeboden met exclusieve merken als Aromatherapy Associates en Sisley. Net als in andere spa’s van Raffles staan een holistische benadering, mindfulness en meditatie centraal binnen de spa-beleving van gasten.

In 1887 liet Raffles Singapore de wereld voor het eerst kennismaken met privé-buttlers, de wereldberoemde Singapore Sling cocktail en de legendarische service. Raffles, onderdeel van Accorhotels, zette daarmee de standaard voor luxe en gastvrijheid. Vandaag de dag zet Raffles deze traditie voort in wereldstede zoals Istanbul, Parijs en Warschau en op prachtige resort-locaties als de Seychellen. Reizigers arriveren als gasten, vertrekken als vrienden en keren terug als familie. Accorhotels biedt onvergetelijke ervaringen in ruim 4300 hotels, resorts en woningen in ruim 10.000 privé-huizen in 100 verschillende landen.