Hotel & restaurant Franq Antwerpen

de vernieuwde Q-factor van de Antwerpse hotellerie en gastronomie

 

Het prachtige en enige Antwerpse Relais & Châteaux-hotel en restaurant staat na een restyling en met een nieuwe general-manager , volledig klaar om de Belgische klanten Antwerpen en .. de Belgische Frank te laten herontdekken.

Herbronnen na corona

Het adagium is alombekend: in elk probleem schuilt een opportuniteit. Dit is niet anders voor de komende zomer en de restrictieve maatregelen die vakanties of citytrips in het buitenland hoogstens onwaarschijnlijk zullen maken. Veel Belgen die nu al heel terecht de behoefte voelen om even te herbronnen buiten hun eigen woning, zullen met plezier (her)ontdekken hoeveel onze historische grootsteden te bieden hebben. Niet in het minst Antwerpen, waar deze zomer hotel én restaurant Franq, het enige Relais-Châteaux van “‘t stad”, zijn deuren heropent in een nieuw kleedje.

Restyling van een “urban chique” pareltje

Het 39 kamers tellende hotel dat voor het eerst zijn deuren opende in het najaar 2017 in een voormalig 19deeeuws neoclassistisch bankgebouw, besloot om amper drie jaar later het interieur een “softe facelift” te geven.

Kersverse nieuwe General Manager Cyla Vogel licht de beslissing toe: “Na alle Corona ellende willen we weer een frisse start maken, niet alleen door het hotel grondig schoon te maken en alle voorzorgsmaatregelen te treffen die nodig zijn om onze gasten een zo veilig en gezond mogelijk verblijf te garanderen maar ook een nieuwe uitstraling, ambitie en vibe zullen voelbaar zijn als Franq haar deuren weer heropent”. De 52-jarige Cyla Vogel kijkt alvast met heel veel enthousiasme uit naar de heropening: ”Na deze woelige tijden zal de nood aan sfeer en beleving nog groter zijn. Ik verwacht dat veel Belgen de warme gezelligheid en ongedwonen chique sfeer van ons hotel zullen opzoeken”, verklaart Cyla, die haar carrière onder meer opbouwde in de evenementen en horeca branche.

Enige Relais & Châteaux in Antwerpen

Het hoeft geen betoog: het netwerk « R&C » ( Relais & Châteaux werd opgericht in 1954 en telt vandaag wereldwijd meer dan 580 vestigingen. ) geldt al decennia als een vaste waarde voor wie op zoek is naar kwaliteit met een ziel. De “Maître de Maison” zoals Relais & Châteaux de managers van de vestigingen die onder haar koepel vallen, noemt, weet maar al te goed wat Relais & Chateaux zo uniek maakt: “Geen enkele collectie hotelbedrijven slaagt er zo goed in om haar gasten te verwennen met persoonlijke aandacht, service en topgastronomie “in huis”, dat is juist waar klanten steeds meer naar op zoek gaan, een totaalbeleving op topniveau”.

Hotel én restaurant Franq, dat in het historische hart van Antwerpen gelegen is op een steenworp van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Grote Markt en de Meir, slaagt er perfect in om deze groeiende behoefte van gastronomen perfect in te vullen. Dit is onder meer te danken aan het talent van de gerenommeerde chef Tim Meuleneire, een gekende naam in de culinaire wereld die in het verleden onder meer met zijn restaurant De Koopvaardij succes oogstte en in Franq bekroond werd met een eerste Michelinster.

“Veilig” wijn drinken en zacht slapen

Voor klanten die graag genieten van lekkere wijnen voor, tijdens of na het eten, is “Antwerp’s Finest Friendly Hotel” met zijn 39 kamers en suites de ideale plaats om veilig en zacht te genieten van een tedere nachtrust. Het veiligheidsgevoel krijgt in het hotel bovendien een eigen betekenis en zorgt tegelijk voor een unicum dat je nergens anders terugvindt in België: een tot wijnkelder omgetoverde bankkluizenkamer. De naam van het hotel leest trouwens ook als een eerbetoon, met een vleugje nostalgie, aan de verdwenen Belgische Frank die hier en daar nog opduikt in de decoratie van het hotel.

Staycation – Vakantie in eigen land doorbrengen – mag dan al een woord zijn dat in de zomer 2020 meer dan ooit actueel zal zijn, in Hotel en Restaurant Franq wordt alles klaargezet om de term een nieuwe dimensie te geven. Over Q-factor gesproken… verwacht u aan het beste!