Hotel Riazor – La Coruña (Galicië)

Dit 4-sterren strand- en stadshotel biedt een prachtig zicht op de baai en de oceaan, het is eveneens vrij gunstig gelegen om de oude stad te bezoeken, 10 minuten wandelafstand, maar ook andere interessante locaties liggen om amper een boogscheut afstand.

Een sfeervolle en zeer ruime lobby met meerdere kleine zithoekjes en zelfs een werkplek met computers dompelt de aankomende gast onmiddellijk onder in de ruime dienstverlening die men er zal terug vinden. De kamers bieden een perfect hedendaags comfort zodat men er na de stadsontdekking makkelijk kan relaxen vooraleer de rijke keuken van Galicië te ontdekken. Naast wifi is vooral de individuele airco een pluspunt. Naast de dubbele kamers zijn er ook grotere kamers voor 3 en 4 personen en een suite voorhanden. Een aantal kamers werd speciaal ingericht om minder valide personen te herbergen, iedereen is er overduidelijk welkom. Gasten kunnen ook een beroep doen op het ‘pillow menu’ om van een leuke nachtrust te genieten.

Het hotel beschikt tevens over een aantal modern technische uitgeruste vergaderzalen en kantoren zodat er meerder types van vergaderingen en events kunnen plaatsvinden. Bij het meetingaanbod hoort tevens een cateringservice die volledig aan de wensen van de klant kan worden aangepast. De capaciteit van de zalen varieert van 15 tot meer dan 100 personen afhankelijk van de zaalopstelling.

La Coruña zou volgens een aantal bronnen van Keltische origine zijn maar kreeg de voorbije eeuwen tal van volkeren op bezoek. Aan het begin van de 20e eeuw kende de stad een sterke economische en demografische groei. De stad breidde zich in oppervlakte enorm uit mede door de bouw van nieuwe wijken, de haven werd gemoderniseerd, er kwamen nieuwe industrieën en de openbare voorzieningen werden verbeterd. Deze evolutie heeft zich de voorbije decennia gehandhaafd met de bouw van snelwegen en sportinfrastructuur waardoor de stad op toeristisch vlak heel wat aantrekkelijker is geworden. De uitbreidingswerken aan de luchthaven en de permanente groei van het aantal directe vluchten draagt hier trouwens ook toe bij. www.riazorhotel.com