Hotel RIU Plaza Manhattan NYK

RIU Hotels & Resorts heeft zojuist het Hotel Riu Plaza Manhattan Times Square geopend, de tweede vestiging van de Spaanse hotelketen in de stad New York. Net als het eerste is dit een nieuw gebouwd hotel en bevindt het zich op een benijdenswaardige locatie in het hart van Manhattan waar het is omgeven door de beroemdste theaters van Broadway op slechts enkele meters van Times Square.

“Toen we ons eerste hotel in New York openden, ging er een van mijn dromen in vervulling. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat door iedereen van RIU heenging toen we de naam RIU in het hart van Manhattan zagen. Vandaag hebben we opnieuw een emotionele stap gezet door weer de uitdaging aan te hebben gegaan een hotel van scratch te bouwen in een van de steden met de grootste concurrentie ter wereld. Ik ben ongelooflijk trots op het team achter dit werk en op deze nieuwe kans ons merk te zien groeien in de culturele en financiële hoofdstad van de Verenigde Staten”, verklaart Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts.

Het hotel Riu Plaza Manhattan Times Square beschikt over 656 kamers, presenteert een innovatief ontwerp aan faciliteiten en is klaar om zijn gasten de exclusieve diensten uit de Riu Plaza-lijn te bieden.  De decoratie van het hotel is erop gericht de gasten vanaf het moment van aankomst onder te dompelen in de wervelende theaterwereld van The Big Apple. Dit is een vette knipoog naar de unieke ligging aan de 47th Street, op korte afstand van Times Square en de bejubelde musicals van Broadway.

Alle emoties en decors uit de theaters worden in het hotel tot uitdrukking gebracht via architectonische details, interieurontwerp en kunstobjecten. Een duidelijk voorbeeld is de lobby, waar de gasten op elegante en sfeervolle wijze worden ontvangen in een decor van een aantal enorme maskers, geïnspireerd op het beroemde stuk “Het spook van de opera”.

Het gebouw is nieuw gebouwd en heeft een totaal van 47 verdiepingen die de gasten als het ware naar de hemel boven New York brengen. Op de begane grond van het hotel bevindt zich de hoofdlobby met het café “Grab&Go” en grote ruimtes om te ontspannen. Op de verdieping eronder bevindt zich de fitnesszaal. Op de eerste verdiepingen van het gebouw is een parking en een restaurant met het bekende ontbijtbuffet van RIU en de kamers bevinden zich vanaf de zevende verdieping.

De meer dan 650 kamers van dit hotel zijn ontworpen in de moderne en elegante stijl van RIU en bieden de gasten alles wat zij nodig hebben om te ontspannen na een emotionele dag de grote stad te hebben verkend. Bovendien, met het supplement van de facility fee beschikken de gasten over extra services, zoals gratis wifi, opslag van bagage bij aankomst en vertrek, een fles water op de kamer op de dag van aankomst en onbeperkte toegang tot de fitnesszaal.

In 2016 begon RIU zijn avontuur in The Big Apple met de opening van het hotel Riu Plaza New York Times Square, waarmee een mijlpaal werd bereikt voor de hotelketen met de opening van hun eerste hotel in een van de financiële centra van de wereld en een van de meest bruisende steden op de planeet. De opening van Riu Plaza Manhattan Times Square markeert een nieuwe mijlpaal nu de hotelketen uit Mallorca twee grote hotels heeft op de beste locaties in een van de meest aantrekkelijke toeristische steden ter wereld.

Met de opening van het hotel Riu Plaza Riu Plaza Manhattan Times Square beschikt RIU inmiddels over negen Riu Plaza hotels. Deze bevinden zich alle in een aantal van de belangrijkste en meest historische steden ter wereld: Hotel Riu Plaza España in Madrid, Hotel Riu Plaza Panama in de Panamese hoofdstad; Hotel Riu Plaza Guadalajara in México, Hotel Riu Plaza Berlin in Berlijn, Hotel Riu Plaza The Gresham Dublin in de hoofdstad van Ierland, Hotel Riu Plaza Miami Beach in Miami, Hotel Riu Plaza Fisherman’s Wharf in San Francisco, en de twee Riu Plaza-hotels in New York: Hotel Riu Plaza New York Times Square en Hotel Riu Plaza Manhattan Times Square.

In de komende jaren zal Riu Plaza blijven groeien met projecten in grote steden als Chicago, Toronto en Londen. RIU heeft recent een terrein gekocht in nog een grote Amerikaanse stad, Chicago, voor de bouw van een nieuw 4-sterrenhotel van 28 verdiepingen en meer dan 350 kamers. In Londen zijn de bouwwerkzaamheden begonnen van het toekomstige 4-sterrenhotel naast het Victoria Station, dat 435 kamers zal hebben en zijn deuren opent in 2023.  In Canada is gekozen voor Toronto, de vijfde grootste stad in Noord-Amerika, waar het hotel Riu Plaza Toronto zich zal vestigen in een nieuw gebouw met 350 kamers, vergaderzalen, fitnesszaal, bar en restaurant.