Hotel & spa: Dar Ba Sidi – Chefchaouen (Marokko)

Dit splinternieuwe hotel even buiten de blauwe stad biedt de gasten op een domein omgeven door 2 rivieren een ongewone luxe in een uitzonderlijk decor, een luxe die verrijkt wordt door een spa, een culinair restaurant en ruim dienstenaanbod.

Dar ba Sidi is niet directe een event- en meetinghotel maar biedt wel een infrastructuur die ruimschoots tegemoetkomt aan teambuildingsessies en samenkomsten van staffleden. Een aantal zalen, bungalows, riviersites en de sportaccommodatie kunnen hiervoor worden gebruikt. Anderzijds kaderen de suggesties voor de iets actievere gasten beslist in de optiek ‘teambuilding’ waarvan onderlinge competiviteit een deelaspect vormt. Deze mogelijkheden omvatten bv een aantal uitgestippelde wandelingen in een natuurpark. Deze kunnen voor een halve of ganse dag, maar in het aanbod zit zelfs een tweedaagse wandeling waarbij men overnacht in volle natuur. In de lente van 2019 opent eveneens een mini-golf en een multi-optioneel sportterrein met o.m. tennis ,squash, basketbal, …

Het domein heeft een leuk panoramisch uitzicht op de ‘blauwe stad’ Chefchaouen maar kenmerkt zich aldus eigenaar/uitbater Najib Sidqui vooral door een uniek concept. Het resort, een naam die we het complex, gezien de veelheid van mogelijkheden best mogen meegeven, ligt midden een ongerepte natuur en omvat een luxe hotel, individuele bungalows als luxe suites, een spa, restaurant, zeer groot buitenzwembad, kunstmatig meer en enkele exclusieve rivierniches…

Het hotel Riad Lala Tahra, biedt 19 dubbelkamers, 2 deluxe suites en een junior suite. De hyper moderne kamers, 30 tot 40 m², genieten van de traditionele Marokkaanse sfeer met knusse en intieme ruimtes die beantwoorden aan alle luxe normen. De bungalows, 70 m², beschikken evenzeer over een salon en zithoek maar ook over een open haard. Gasten kunnen tijdens de iets frissere wintermaanden, circa 15° C, opteren voor een elektrische verwarming ofwel voor de duidelijk sfeervollere open haard. De spa is ondergebracht in een apart gebouw en baseert zich op een aromatische therapie waarbij tal van lokale kruiden en specerijen worden gebruikt die het natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest herstellen.

Voor de exploitatie van het restaurant Moulay Ismael deed hij een beroep op een team dat ervaring opdeed in sterrenrestaurants. De keuken accentueert zich op traditionele Marokkaanse bereidingen bestaande uit een selectie kwalitatieve ingrediënten maar eveneens op producten uit eigen tuin.

Dar ba Sidi is een all-in-one project waarbij ‘comfort – luxe- ontspanning – rust en levensgenot’ centraal staan, maar ook wonderwel aansluit bj de behoeften van teambuilders.

Dar Ba Sidi & spa – Route Nationale N2 – Dardara (Chefchaouen) – www.darbasidi.com