Hotel & spa Laias Caldaria – Laias (Galicië)

Een meervoudig complex dat in 2001 de deuren opende en naast de 98 ruime en comfortabele kamers alle met balkon, ook een volledig spa, zwembad en balneotherapie incluis, aanbiedt en ook moderne en high tech vergaderruimtes ter beschikking stelt.

De kamers zijn modern en ruim en bieden een complete infrastructuur aan, sommige hebben enkel een ruime douche, andere een bad met douche waardoor de soms gehaaste hedendaagse reiziger er zich beslist onmiddellijk thuisvoelt. Er is eveneens een suite met salon en ook 4 kamers voor minder validen beschikbaar. De diverse functies werden in aparte blokken ondergebracht maar zijn wel met overdekte en afgesloten wandelgangen met elkaar verbonden. De lobby biedt bovendien een aantal salons waar men rustig kan keuvelen zonder dat men noodzakelijk in een brasserie of op het terras iets moet consumeren. Het terras is hoe dan ook erg aangenaam vermits het aansluit op de rivier die bij forse hitte voor enige verkoeling zorgt.

De spa werd recent aangepast en getransformeerd in een Termarium die de meest moderne technologieën aanbiedt. Alle mogelijke verzorgingen en massages staan op het offertelijstje. In dezelfde blok bevindt zich ook het overdekte zwembad dat erg zorgvuldig wordt onderhouden. Ontspannen kan vanzelfsprekend ook op de uitgestippelde wandelpaden langsheen de rivier.

Op het activiteitenlijstje vindt men een bezoek aan San Cibran de Las, een van de meest prestigieuze culturele centra van Galicië, een bezoek aan het klooster van Oseira, niet alleen bekend als klooster, maar eveneens als productiecentrum van likeur. Een wijndegustatie en avondmaal wordt er traditioneel afgerond met een uniek spektakel met het proeven van een eucalyptislikeur. Beslist een uitzonderlijke belevenis. Ook een bezoek aan de stad Ourense met tal van gastronomische creaties, musea en oude burchten biedt enige afwisseling tijdens de gezondheidskuren of als aanvulling op de conferentie- en teambuildingactiviteiten. www.caldaria.es