Hotelier Kalia Konstaninidou

stichter van de Kanava Hotels & Resorts staat model voor Internationale vrouwendag

 

De Glitterati van de Griekse Hotels … Kalia Konstantinidou is geboren in Athene en heeft een BSc in Maritieme Studies & Internationaal Transport van de Universiteit van Wales in Cardiff, terwijl ze ook een MSc in Bedrijfscommunicatie en Public Relations van de Europese Universiteit in Zwitserland heeft.

Haar pad in de horeca begon toen ze haar echtgenoot, Antonis Eliopoulos, ontmoette op een scheepvaartevenement terwijl ze in PR werkte voor een denktank. Antonis Eliopoulos had een paar jaar geleden besloten een rustieke wijngaard te kopen, die hij in 1993 omvormde tot een hotel – Vedema, a Luxury Collection Resort, een unieke dorpsachtige omgeving in het middeleeuwse dorp Megalohori.

Kalia Konstantinidou begon haar carrière in het familiebedrijf als PR & Communications Manager en naarmate het bedrijf groeide met de toevoeging van meer eigendommen in hun portefeuille, evolueerde haar rol naar Director of Sales & Marketing. Het was de passie van het koppel voor gastvrijheid die hen motiveerde om het iconische Oía-dorp aan te pakken, waar ze in 2007 Mystique, een Luxury Collection Hotel, introduceerden, een afgelegen schuilplaats uitgehouwen in de ruige caldera kliffen en met een prachtig uitzicht op de Egeïsche archipel.

Het duo wist dat hun derde hotel op het vulkanische eiland, Istoria, een Member of Design Hotels, aan het magische zwarte zandstrand van Perivolos moest liggen, waar ze een voormalig palazzo van een legendarische socialite omtoverden tot een sereen toevluchtsoord voor verfijnde reizigers. Omdat ze hun horizon wilden verbreden, reisden ze naar het nabijgelegen eiland Paros voor hun vierde eigendom, Parīlio, geopend in juli 2019, waar ze een kunstig statement hebben gemaakt te midden van een wereld van met pijnbomen omzoomde baaien en witgekalkte historische dorpen.

Voor deze zomer bereiden ze een gloednieuw project voor op hun geliefde eiland, Cosme Hotel, dat ligt aan de kust van Agioi Anargyroi en is bedoeld als een viering van de authentieke mediterrane dorpen, die de bezoekers meevoeren in de tijd en hen vullen met een gevoel van overweldigende sereniteit.